Creatieve berichten over naaien

T-shirts, t-shirts en nog eens t-shirts

Mijn kinderen groeien en ieder seizoen ga ik weer aan de slag voor een nieuwe garderobe. Ik begin meestal met het naaien van kleding voor mijn oudste zoon, omdat de jongste ook wat kleding doorgeschoven krijgt van zijn broer. Maar ook de jongste wil natuurlijk een paar nieuwe shirts. Omdat ik nu al een paar keer heb meegemaakt dat mijn kinderen de stoffen die ik koop niet mooi vinden, heb ik ze dit keer zelf in webshops mee laten kijken. Dus ik wist zeker dat ik de juiste stoffen had gekocht. Alleen als je maar één shirt van een stofje maakt, dan blijft er altijd nog genoeg over voor nog een shirt. Dus ik heb ook een paar shirts dubbel gemaakt: met korte en lange mouw of met andere kleuren mouwen en achterpanden.

Het maakproces

Als ik veel kleding moet maken, dan knip ik eerst een heleboel kledingstukken uit. Daarna ga ik het in serie in elkaar zetten. Bij deze shirts heb ik eerst alle schoudernaden, mouwen en zijnaden gestikt. Daarna heb ik alle halsboorden eraan gezet en als laatste heb ik alle zomen gestikt.

Een serie geknipte kledingstukken liggen klaar om in elkaar gezet te worden

Druk bezig

Mouwen naaien

Een hele serie shirts zonder halsboord en zomen.

Dit doe ik overigens niet in één avond of één weekend. Meestal knip ik meerdere avonden zoveel mogelijk shirts. En dan ga ik regelmatig even wat naaien. De shirts in deze blog heb ik in twee maanden tijd genaaid. Met regelmatig een week dat er niks gebeurde.

Dit keer maakte ik ook meerdere shirts met een V-hals. Dit kost wel wat meer tijd dan een gewone ronde hals.

Zomen

Zomen kan op verschillende manieren. Daar heb ik al eens een blog over geschreven. Bij deze shirts heb ik ook verschillende stiksels voor de zomen gebruikt. Leuk om hier en daar wat af te wisselen.

Bij dit shirt gebruikte ik de 3-draads coversteek met twee verschillende kleuren stiksel.

Voor dit shirt gebruikte ik de 4-draads coversteek met 3 kleuren stiksel.

Drie kleuren stiksels

Voor het zomen van mouwen zet ik het voetje in de mouw.

Als je veel verschillende kleuren stoffen gebruikt, moet je wel regelmatig de kleuren lockgaren wisselen. Hier word je vanzelf handig in!

Het resultaat

En dan, vele uren/dagen/weken verder, heb je twee mooie stapels shirts! Beide zonen kunnen met wat nieuwe shirts de zomer in. 

Dezelfde stof, een andere boordstof en een andere zoom.

Ik maak de stof in één keer op: een t-shirt en een longsleeve.

Dezelfde stof, lange en korte mouwen en net even een andere accentkleur voor de stiksels en de mouwen.

Een vrolijk stapeltje shirts.

Hoe bereiden jullie je voor op een nieuw seizoen? Maak je ook wel eens meerdere dezelfde kledingstukken tegelijk?

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een week en meer
Benodigd materiaal: bernette 48, boordstof, lockgaren, naaigaren, Tricot
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam