Creatieve berichten over quilten

De BERNINA 770QE uitpakken met Irene van Sugaridoo

Hoi! Dit is mijn allereerste berichtje op de BERNINA blog. Laat ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Irene van Sugaridoo. I hou van naaien, quilten, haken, borduren, bakken, eigenlijk hou ik van alles wat met ‘maken’ te maken heeft. Net als mijn moeder en oma ben ik al jong begonnen met handwerken. Alleen al het kijken naar mooie garens en stoffen maakt me blij. Doen wat je leuk vindt en genieten van alles wat je doet is steeds belangrijker voor me geworden in de afgelopen jaren. Er is zo veel moois om van te genieten in elke dag!

Als je wilt weten hoeveel katten we hebben, wat ik graag kijk tijdens het haken en wat voor super leuk bijbaantje ik had toen ik studeerde moet je deze video even kijken. Terwijl ik de BERNINA 770 QE uitpak vertel ik je 20 leuke weetjes over mezelf.

Create to inspire, inspire to create

Ik werk fulltime als quilt ontwerper. Ik ontwerp moderne quilt patronen voor mijn bedrijf Sugaridoo. Op dit moment is foundation paper piecing mijn favoriete techniek, maar ik heb afgelopen jaar ook de eerste stappen naar improv quilten gezet.

Op YouTube plaats ik video’s waarin ik uitleg geef over quilten. Hiermee hoop ik andere quilters (of aanstaande quilters) te inspireren om nieuwe dingen te proberen. Er is zoveel om te ontdekken, zo veel nieuwe technieken om te leren en zo veel leuke projecten om te maken. Het is super leuk om te horen wanneer iemand enthousiast is geworden en voor het eerst achter de naaimachine stapt na het zien van mijn video’s. Er zit zoveel plezier in het ‘gewoon doen’. Het loslaten van onzekerheden en genieten van alles wat je onderweg tegenkomt kan zo bevrijdend zijn.

Pinguins gemaakt met de techniek foundation paper piecing

Modern quilten, wat is dat?

In mijn blog posts op de BERNINA blog zal ik quilt projecten, technieken en ideeën met jullie delen zodat we samen de wereld van het moderne quilten kunnen ontdekken. Wat maak een moderne quilt nou modern vraag je je misschien af? Dat is een hele goede vraag waar niet echt één kort (of juist) antwoord op te geven is. Misschien leuk om daar in een andere post eens wat dieper op in te gaan. Voor mij is modern quilten het loslaten van de ‘quiltregels’, het gebruiken van frisse hedendaagse ontwerpen en stoffen in een quilt, en daarmee een quilt (of kussen, of tas, of speldenkussen) te maken die gebruikt wordt en past in je huis of omgeving. Misschien ligt modern quilten wel ergens tussen traditionele quilts en art quilts in. Maar zoals ik al zei, dat is wellicht iets voor een andere post.

Mijn nieuwe beste vriend

BERNINA nam een tijdje geleden contact met me op, met de vraag of ik de BERNINA 770 QE zou willen proberen was ik heel benieuwd! Ik quilt nu 6 jaar en had nog nooit op een BERNINA gewerkt. Om hem te proberen ben ik een hele middag bij een BERNINA instructrice geweest. (Gabrielle dank je wel voor de super leuke en leerzame middag!) We hebben samen alle opties van de BERNINA 770 QE bekeken en eigenlijk was ik gelijk verliefd. Het is zo’n super mooie machine om mee te werken, heel sterk en stabiel en klaar voor alle mogelijke projecten die je maar kunt bedenken.

Sugaridoo BERNINA quilt along

Toen BERNINA me vroeg of ik projecten voor de blog zou willen ontwerpen kwam er gelijk een quilt along in mijn hoofd op. Een moderne, frisse, geometrische quilt along, waar verschillende technieken in naar voren komen. De quilt along start eind november. Na de zomer zal ik meer details over het project delen, met een paar sneak peeks natuurlijk. Ik kan niet wachten, het lijkt me zo leuk om dit samen met jullie te gaan doen! (Psst, in mijn instagram stories @Sugaridoo kun je volgen waar ik achter de schermen mee bezig ben)

Tot snel!

Ik duik gauw achter mijn machine om hem beter te leren kennen en om een project voor mijn volgende blogpost te maken. Als je vragen hebt over de machine, quilten of over mij, stel ze gerust in de berichtje hieronder. Ik vind het heel leuk om van je te horen.

 

Leuk dat je de tijd nam om dit te lezen, tot snel!

 

Meer Sugaridoo vind je hier:
Website: www.sugaridoo.com
Instagram: www.instagram.com/sugaridoo
YouTube: www.youtube.com/sugaridoo

Benodigde producten:
BERNINA 770 QE
BERNINA 770 QE

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam