Creatieve berichten over naaien

Een elegante rok voor Black Cat DVA cosplay

Voor mijn Black Cat DVA cosplay had ik een roze rok nodig. Ik had nog een geweldig mooie glanzende roze/paars achtige stof liggen die ik hiervoor perfect kon gebruiken! Lees je mee hoe ik de rok maakte?

Ik koos ervoor om de rok te maken van 1 lange rechte strook. De zoom zou dus helemaal recht zijn, en bovenaan zou ik heel veel plooien krijgen. Ik mat hoe lang de omtrek van de zoom zou moeten zijn en stemde daar op af hoeveel stof ik nodig had. Het was gelukkig net genoeg wat ik nog had liggen! Dus ik heb ook echt de hele lap stof gebruikt.

Om de randen van de stof mooi af te werken naaide ik hier overheen met de lockmachine BERNINA L450. Met een locksteek wordt het stof mooi recht afgesneden en worden de randen ook meteen tegen rafelen beschermd. Ik lockte alle randen van de stof af.

Daarna vouwde ik de zoom naar binnen en streek ik deze alvast plat.

Om de rok heel mooi uit te laten staan en de zoom mooi te laten golven gebruikte ik een verstevigingsband. Deze wordt ook wel crinoline genoemd. Het is een stijf, plastic gaas. Maar je het is wel zo dun dat je er makkelijk doorheen stikt. Dit band strak ik dus in de zoom die ik zojuist had gestreken.

Ik stikte de zoom dicht, en daarmee ook het gaas vast. En kijk dan toch hoe mooi het golft!

Ik plooide de rok aan de bovenkant, door het BERNINA rimpelapparaat nr 86 te gebruiken. Dit is zo een handig apparaat! Je legt de stof er onder, stelt in hoe veel en hoe grote plooien je wil, en gas geven maar! Meteen worden er mooie gelijke plooien in de stof gestikt.

En zo ziet het er dan uit nadat de hele bovenkant van de rok geplooid is.

Daarna naaide ik de rok vast aan de tailleband, die ik van hetzelfde stof had gemaakt.

Nu nog een rits achterin, en de rok was klaar!

Is de rok niet prachtig?

Zo elegant, en door de hoepelrok en petticoat die er onder zitten, super mooi van vorm!

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: crinoline, tafetta, taft
Benodigde producten:
BERNINA 330
BERNINA 330
BERNINA L 450
BERNINA L 450
Zigzagvoet met glijzool #52
Zigzagvoet met glijzool #52
Rimpelapparaat #86
Rimpelapparaat #86

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam