Creatieve berichten over naaien

Mijn hulpje de loep – voor een optimaal zicht

Ik naai nu al meer dan 30 jaar en met elk jaar meer ervaring wilde ik ook steeds meer uitproberen, o.a. klein, fijn en precies naaiwerk. De kleine details waren vaak een uitdaging, niet alleen qua techniek maar ook qua zicht. Na mijn 40e was de tijd zonder hulpmiddelen definitief voorbij. Het begon met een leesbrilletje. Maar ja, ik naai graag met donkere stoffen. Lastig hoor, als het “puntje bij naaldje” moest komen, ging het vaak net mis. Ondanks de fantastische verlichting van mijn BERNINA 570 QE! Gelukkig bestaat er voor mijn probleem nog een handig hulpmiddel…

Wenn die Sehkraft nachlässt - Nähen mit Brille  
Mijn eye-opener

Ja hoor, ik zie weer tot in het kleinste detail dankzij de BERNINA loepenset. Ongelofelijk hoe helder ik elke steek van de naald in de stof weer zie! Bij een zak exact tot aan de hoek naaien, geen enkel probleem. Helemaal niet als ik ook nog één van mijn naaivoeten met transparante zool gebruik. In het overzicht van alle naaivoeten op de BERNINA website staan diverse voetjes die een transparante zool hebben, neem hier zelf een kijkje.

Nähhelfer Lupenset mit Adapter

De set bestaat uit drie hoogwaardige loepen van kunststof met verschillende dioptrieën. De set wordt met een kleine handhouder geleverd, zodat de loep ook als mobiele leeshulp kan worden gebruikt wanneer deze niet aan de machine is bevestigd. Om de loepenset aan de machine te bevestigen heb je een kleine adapter nodig. Hiervan bestaan verschillende versies, afhankelijk met welk model machine je werkt. Bij sommige machines kun je de houder gemakkelijk zelf bevestigen, bij andere kan je BERNINA dealer dit voor je doen.

Adaper Lupenset anstecken

Bij mijn B 570 QE kon ik het zelf: de kleine grijze beschermkap moest verwijderd worden en de loep worden vastgeschroefd. Ik merkte direct dat de kleinste vergroting al een enorme hulp was om alles goed te zien. In het begin moest ik even uitproberen welke positie van de loep voor mij het beste was. Het is belangrijk dat de loep op de juiste plek zit en de bediening van de machine niet wordt belemmerd.

Ausrichten der Lupe

Flexibele hulp

In het begin moesten we wel even aan elkaar wennen. Ik bevestig de loep dan, wanneer ik merk dat ik het exacte naaiwerk wat ik moet uitvoeren niet meer goed zie. Ik gebruik hem bijvoorbeeld niet voor elke rechte naad. Maar zodra ik merk dat ik het spoor op een donkere stof bijster raak, of ik niet zie waar de naald in de stof moet steken, dan is het tijd voor loep!

Hier heb ik met krijt een klein streepje gezet om te markeren waar ik moet stoppen:

Exakt bis zur Markierung nähen

Door de loep zie ik alles perfect en naai ik exact op de goede plaats. Wat een uitkomst!

Auf den Punkt genäht

Jullie merken wel dat ik een grote fan van de loepenset ben. Ik gebruik hem niet elke dag, maar als ik hem nodig heb, dan zit hij in een mum van tijd op de machine en doet hij zijn werk goed! Mijn redder in de nood!

Lupenset in Kombination mit Klarsichtfuß

En jullie, hebben jullie soms ook moeite om alles scherp te zien? Ik zou zeggen, probeer het uit en vraag bij je BERNINA dealer na! Of misschien een leuk cadeau voor een creatieve vriendin die ook een hulpje kan gebruiken?

(Dit bericht is vertaald uit het Duits.)

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam