Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand november: Platte naad voet #71(8mm)

Nieuw seizoen, nieuwe trends, nieuwe look!

Al 125 jaar bezorgen wij van BERNINA perfectie en kwaliteit. We blijven ons focussen op het bedenken en produceren van de beste naaimachines en alles wat daar bij hoort. Daarnaast  vind ik het heerlijk om jullie enthousiasme online te zien! Blijf jullie maakseltjes, werkstukjes en projectjes met #BERNINA en de hashtag van je project delen en laat ons en elkaar mee genieten!

Deze maand in de spotlights: De platte naad voet # 71(8mm)

Met de platte naadvoet #71 kun je  nauwkeurige kapnaden maken. De platte naadvoet  # 71 is ook een betrouwbare partner voor Engelse en platte naden in zware stoffen. Doordat beide naadtoeslagen in de zoomnaad opgesloten en doorgestikt worden, zijn deze naden ook geschikt voor kleding die aan beide zijden draagbaar zijn.

Definitie van de platte naad.: een naad waarbij de randen in het bijzonder overlappen.

Platte naden worden vaak gezien op maat gemaakte shirts en denim jeans. Deze naden zijn ideaal voor omkeerbare projecten of overal waar je een strakke, op maat gemaakte look wilt, zowel van binnen als van buiten. BERNINA  heeft twee naaivoetjes die het makkelijker maken om platte naden te stikken namelijk voetje #70 met een breedte van 4 mm en voetje #71 met een breedte van 8 mm.

Hoe ga je te werk?

Speld de verkeerde zijden van de stof samen, en zorg ervoor dat de onderste laag verder reikt dan de bovenste laag (1/4 “bij gebruik van voet #70; 1/2 “met voet #71)

Vouw het onderste stuk over het bovenstuk en schuif het onder de naaivoet, waarbij de vouw met de binnenste rechterteen van de voet wordt uitgelijnd.  Naai 4-5 steken en stop met de naald in de stof. Til de naaivoet op en leid de stof in de sleuf, over de linker teen van de voet. Naai de rest van de naad.

Schuif de naad onder de naaivoet zodat het eerste stiksel zichtbaar is in de sleuf. Naai 4-5 steken en stop met de naald in de stof. Schuif de stof in de sleuf, over de boeg van de linker teen, en naai de overblijvende naad.

De afgewerkte naad heeft twee parallelle lijnen van stiksels op de bovenkant en alle ruwe randen zijn volledig omheind.

 

 

Wil jij ook profiteren van 15% korting? klik hier!

You are the designer have fun!

 

Creatieve groetjes,

Diane

 

Commentaren op dit bericht

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Berlinde Dijkstra

    Mooie voet. Ik heb ‘m ook. Prima voor proeflapjes…..maar nu de praktijk. Als ik ‘m gebruik voor de kruisnaad bij jeans. Hoe zorg ik dat ik accuraat blijf en middenvoor- en achter ook precies goed zitten. Hoe zorg ik dat het split perfect aansluit?

  • Angela de Vries

    Dankzij Shelly op YouTube gebruik ik hem voor de omranding van mijn quilts.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam