Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de Maand december: Rimpelapparaat #86

Are you ready to ruffle with BERNINA?

Rimpelapparaat # 86 is geweldig voor het maken van kleding- en woningdecoratieprojecten waar geplooide of gerimpelde stukken in zitten. Het rimpelapparaat # 86 is een beetje een ongewoon uitziend apparaat, maar is eenvoudiger in gebruik dan het lijkt. (Ik noem het altijd de “Terminator” :-)) Het doet maar één ding namelijk… rimpelen (met verschillende variaties), dus het is snel te leren en leuk om te gebruiken.

Het maken van plooien bij (volumineuze) rokken of versieringen kan vervelend zijn. Je zou het met de hand kunnen doen wat te veel tijd kost en niet altijd gelijkmatige, consistente resultaten oplevert.

Ik heb een eenvoudige oplossing, het BERNINA rimpelapparaat #86 is precies wat je nodig hebt!!

Gebruik

Wanneer je dit accessoire bevestigt, schuif je de schacht omhoog op de kegel en bevestig je de hendel aan de linkerkant net als alle andere BERNINA naaivoeten, maar je moet ook de U-vormige arm over de naaldklem uitlijnen (vergelijkbaar met hoe de loopvoet # 50 past op de machine). Het rimpelapparaat #86 kan dan steken tellen met de beweging van de naald / naaldklem en zo nodig plooien maken.

Deze tips helpen je het rimpelapparaat # 86 te gebruiken.

Tip #1

Wanneer je het rimpelapparaat #86 bevestigt, plaats je de U-vormige arm op de naaldstang zodat het rimpelapparaat #86 met de naald op en neer beweegt.

Tip #2

Gebruik het Free-Hand-Systeem (kniehevel) bij het bevestigen van het rimpelapparaat aan de machine. De extra lift, en het laten zakken van de transporteur geeft iets meer ruimte om de U-vormige arm op zijn plaats te manoeuvreren terwijl de schacht op de kegel wordt geschoven.

Tip #3

De hoeveelheid van de plooien hangt af van de gewenste look. Stel de hoeveelheid plooien in met behulp van de hendel aan de voorkant van de ruche.

Tip #4

Verander de diepte van elke plooi door de schroef aan de voorkant van het rimpelapparaat #86 aan te passen. Draai de schroef met de klok mee voor diepere plooien, tegen de klok in voor ondiepere plooien. Diepe plooien geven een geplooide look en ondiepe plooien geven een gerimpelde look.

Tip #5

Het aanpassen van de steeklengte kan ook het uiterlijk van je gekozen stof beïnvloeden. Stel de steeklengte in tussen 2 mm en 5 mm. Een langere steeklengte geeft een zachter, losser uiterlijk aan geplooide rand en een kortere steeklengte resulteert in een strakkere, vollere rand.

Tip #6

Naai op een lage snelheid (gemiddeld of lager) zodat de stof de stof naar wens kan “duwen en trekken”.

Als je je afvraagt ​​welke stoffen geschikt zijn voor het rimpelapparaat #86? bekijk dan ons “”Will it Ruffle” filmpje hier!

Ben jij er klaar voor om het rimpelapparaat #86 in je leven te verwelkomen? Hier wat door mij uitgekozen projecten (van de Amerikaanse blog) om uit te proberen!

En mocht je nu nog niet genoeg inspiratie hebben? Check deze turorial! DIY plooirokje

Heb je het “Big book of feet”al in huis? Dit boek is onmisbaar en zeker de moeite waard om aan te schaffen. Bij je plaatselijke BERNINA dealer is dit boek te koop.

Creatieve groet,

Diane

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam