Creatieve berichten over naaien

Feestjurk ”ELLE”: Perfect voor Oud & Nieuw

Voor ELLE en BERNINA mocht ik (Kyrsten Leverman) deze fantastische feestjurk maken! Een hele bijzondere en veelzijdige jurk ontworpen door Monique van Heist. Heb je nog geen outfit voor de jaarwisseling, dan is dit zeker een mooie optie! 

Mijn uitvoering is met een mooie blauw grijze crêpe stof welke ik van ELLE mocht ontvangen. Deze feestjurk heb ik met de naaimachine BERNINA 590 gemaakt, waar veel mooie siersteken in zitten. Precies wat ik nodig had om deze jurk net iets meer te geven… Allereerst ben ik begonnen met de hengsels te maken. Omdat ik op de hengsels (alsof we het over een tas hebben die we gaan maken ?) een mooie siersteek wilde maken heb ik deze eerst verstevigd met vlieseline H200. Deze heb ik met de naaimachine en voetje #1D aan de lange zijden doorgestikt en vervolgens  gekeerd. Even goed strijken en dan aan de slag met de siersteek.

Tip: ik heb de bandjes iets smaller gemaakt om het een sierlijker effect te geven.

  

De zijnaden van de feestjurk heb ik met de overlockmachine van BERNINA gedaan, de L 460.

Een machine die veel kan en mooie steken maakt. Voor deze jurk heb ik de 4-draads overlock steek gebruikt. Zoveel keus heeft de BERNINA 590!!!! De stof vroeg wel om een steek die niet te veel steken zou bevatten dus heb ik gekozen voor deze sierlijke steek 148.

Met dit zeer veelzijdige voetje #20 kan ik goed zien wat er gebeurt met het stiksel door de brede opening. Een ideaal voetje om te gebruiken bij deze sier/borduur steken. Het mooie van de B590 is dat deze steken kan maken tot 9 mm breed! Hierdoor krijgt de siersteek meer body.

De boven en onderrand van de jurk was de volgende stap. Dit was even spannend, want voor het eerst voetje #64 gebruiken op deze dunne soepele stof was even een uitdaging.  Maar wat ben ik blij met het resultaat. En wat een fijn voetje is dit dat het zelfs op deze stof goed zijn werk doet.

Dit smalle zoom voetje is speciaal voor zomen met een breedte van 4mm en maakt dubbele zomen met een rechte steek.

En dan nu…………TADA!!!!!!

Mijn versie van de feestjurk

 

  

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling!

Kyrsten Leverman 
Altelier Kyrewiet
www.kyrewiet.nl

Met dank aan @stimfotografie voor de laatste twee mooie foto’s? en Lynda voor je logistiek inzicht?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam