Creatieve berichten over borduren

Les 137: BERNINA Borduursoftware V8: nieuw bij de Update 2 – deel 2

In dit bericht ga ik verder met bekijken wat de Update 2 van de BERNINA Borduursoftware V8 zoal voor ons in petto heeft.

Op 5 november jl. heb je al kunnen lezen over de Update van de BERNINA Borduursoftware V8 = 2.0. In dat bericht gaf ik al aan om aan het eind van november en verder in december wat nieuwe opties/verbeteringen of aanvullingen te bekijken, zodat je wat meer inzicht krijgt in al het werk dat de dames en heren softwareontwikkelaars allemaal voor je gedaan hebben. In de 2 jaar dat deze Update na de vorige is ontwikkeld en verschenen, is veel wat aangegeven werd door gebruik(st)ers wat ontbrak of verbeterd kon worden gehonoreerd: zo zie je dat het écht de moeite loont om wensen, errors ed. aan te geven, al dan niet zelf of via mij (ik heb weer een kort lijntje naar de software ontwikkelaars) om zo met elkaar te zorgen voor een goed werkende borduur software. Zet dus ook ná het installeren en in gebruik nemen van deze vernieuwde versie van V8 je vragen en opmerkingen doorgeven via Commentaar onder dit (of een ander V8) bericht, óf via mijn FaceBook groep ‘Bernina Borduur Software V8 – wat kun je er mee’, óf door mij een email te sturen via sylvia@sylviasartquilts.nl

Pg. 21/22 Verbeteringen bij Monogrammen

 • Voor de Update bleek dat er onverwachte kleuren bij letters in de Monogrammen verschenen. Dit is verholpen. Zelf ben ik dit nog niet tegengekomen, en kan ‘gewoon’ Monogrammen maken, zoals je bij oa. les 131, 132, 133 en 134 hebt kunnen zien(Knockdown Stitches, oa. voor op Handdoeken met hoge pool/badstof lussen).
 • Bij de ‘Release Notes’ van deze update staat nog vermeld op pg. 22 dat er bij de docker van Monogrammen GEEN pinnetje te zien is, om de docker ‘vast’ te zetten. Je kunt de docker dus niet losmaken van de zijkant, zoals je bij de andere dockers wel kunt doen. Voor mij geen probleem, maar wel goed om te weten, omdat je je anders een hoedje zoekt om bepaalde handelingen bij opties te kunnen verrichten, terwijl die dus in dit geval anders zijn.

Pg. 22/23/24 Verbeteringen bij ‘Hooping’

 • Er zijn nieuwe borduurringen aan de reeds bestaande lijst toegevoegd: bij het tabblad ‘Machine- en Inspanraam’ vindt je dit voor Brother Dream Machine Hoops, Babylock Destiny en Viking Epic.
 • Daarnaast is Persvoet #45 bij ‘Voet’ te vinden = toegevoegd, en Persvoet #44 wordt nu gecorrigeerd weergegeven als Persvoet #44C. Het is toch wel prettig als een persvoetje de juiste benaming krijgt, die je ook op je (BERNINA) machine kunt vinden.
 • Voor de nieuwe Bernette B70 serie borduurmachines zijn er drie borduurringen geplaatst, die je via ‘Inspanraam’ kunt vinden.
 • Dan is er bij de Update voor gezorgd dat de middenlijnen/kruislijnen van de kleinste borduurringen beter zichtbaar zijn. En bij de Midi Hoops werkt het weergeven van de binnenste kleur nu goed. Net als bij de andere borduurringen kan de kleur voor binnenin de ring en daarbuiten nu apart ingesteld worden.
 • En dan zijn de gerapporteerde problemen bij het weergeven van de borduurringen bij de design worksheets (volgorde van borduren) opgelost: de inspanramen werden soms gesplitst bij verschillende pagina’s, wat nu niet meer het geval is.

Pg. 24/25 Verbeteringen bij het verwerken van een bestand

 • JEF bestanden, het bewaren en exporteren daarvan, kunnen nu door de Update verwerkte worden. JEF bestanden worden door Janome software gemaakt. Altijd handig als je nóg meer extensies/formats kunt ophalen en bewerken in V8.
 • Er werden problemen gemeld over verschil in kwaliteit wanneer een PES file in V7 of V8 geopend werd: dit is via de Update verholpen.
 • Ook werd gemeld dat er problemen waren bij het exporteren van Cutwork onderdelen in EXP format. Ongewenste kleuren werden toegevoegd: ook verholpen.

Pg. 26/27/28 Systeem verbeteringen

 • De nieuwste HASP drivers zijn bij de Update meegekomen: HASP 7.91.
 • Als je – voor de Update – van Borduur Canvas naar de Borduur Bibliotheek overschakelde, waren de ontwerp tabs nog steeds zichtbaar. Dit is verholpen.
 • Software crashes werden voorheen gemeld bij het veranderen van Omlijning type naar Patroon Omlijning, Bolletjessteek Omlijning of Blackwork Omlijning. Allemaal verholpen.
 • Bij ‘Patroon Vulling’ layouts werd door sommige gebruik(st)ers gemeld dat – na het klikken op ‘Ongedaan maken, gevolgd door ‘Esc’ de software eruit klapte. Dit gebeurt nu niet meer.
 • Op een vergelijkbare manier stopte de software soms ook bij het gebruik van Bolletjes rand of Bolletjes patroon tot Monogram randen. Of bij het wijzigen van de Monogram randen van Omlijning naar Vulling. Opgelost!
 • Bij het combineren van bepaalde NIET-ART files, werkte de software niet zoals het zou moeten. Steken werden als individuele steken weergegeven. Verholpen.
 • Klantentevredenheidsprogramma: de BERNINA Borduursoftware V8 heeft dit in de software ingevoegd om BERNINA van belangrijke data betreft het gebruik van verschillende Software patronen te voorzien.

  Dit programma is compleet ‘anoniem’ en wordt gebruikt om de functies en mogelijkheden van de BERNINA Borduursoftware V8 te verbeteren.

  Je kunt deze optie uitschakelen door bij ‘Instellingen’ (Menu Balk) op ‘Klantentevredenheidsprogramma’ te klikken, en het vakje voor ‘Anonieme gebruiksrapporten verzenden’ uit te vinken. Bedenk wel dat BERNINA al jouw ‘problemen’ goed kan gebruiken om zo een verbeterde software te ontwikkelen: wie weet wat er dan allemaal bij V9 uiteindelijk komt!

Pg. 29 t/m 49 BERNINA V8.0 Update 1 Release notes

Deze pagina’s leggen alles uit wat betreft wijzigen en aanpassingen die je bij de vorige Update ingevoerd zijn. Kijk alles nog eens rustig na: het kan zijn dat er punten bijzitten die je nog niet gezien had, maar waarvan het goed is om te weten hoe dat zit…

Zoals:

 • Print worksheet layouts – verbeteringen pg. 30/31
 • BERNINA Borduurbibliotheek – pg. 31/32/33
 • Cutwork – pg. 33/34/35
 • Garens – pg. 35/36
 • Borduurringen – pg. 36/37/38
 • Het bewaren/formats – pg. 39/40
 • Diversen – vanaf pg. 40

Zo ben je op de hoogte van alles wat er verbeterd, gewijzigd en aangepast is bij de BERNINA Borduursoftware V8 Update 2. Veel plezier met alles

Volgende keer weer een ander onderwerp: kijk je dan weer mee?

 

Borduurgroeten

Sylvia Kaptein
Sylvia’s Art Quilts Studio

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam