Creatieve berichten over borduren

Eerst een leeg potje, nu een speldenkussen met borduurmotief

Welkom bij het 14e deurtje in de adventskalender van BERNINA voor 2019. Nu is het nog maar 10 dagen tot Kerstmis. Maak je geen zorgen, mijn project kost niet veel tijd. Aan het begin van het jaar kreeg ik een heerlijke bodylotion van mijn lieve vriendin Ursula voor mijn verjaardag. Nu is mijn potje leeg, maar ik wil het niet weggooien. Dus spoelde ik het uit en gaf ik het zonder lang te aarzelen een tweede leven!

Speldenkussen op glazen pot

Het resultaat is dit betoverende speldenkussen waar ik een vriendin die ook naait een plezier mee kan doen. Of misschien houd ik het wel zelf, het is zo leuk geworden! De vleugels zijn gemaakt van vrijstaand borduurwerk en vervolgens vastgenaaid. De borduurbestanden voor het lijfje en de vleugels kun je hier kopen.  Eerst borduur ik de vleugels op wateroplosbaar vlies, zoals Soluvlies van Freudenberg. Ik adviseer om de versteviging dubbel te nemen, zodat deze niet scheurt tijdens het borduren. Om de vleugels er aan beide kanten mooi uit te laten zien, heb ik machineborduurgaren Poly Sheen van Mettler voor de bovendraad EN de onderdraad ingeregen. Als ik klaar ben met borduren, knip ik de versteviging weg en was ik het resultaat uit met lauw water. Het borduursel kun je daarna het beste met de goede kant naar beneden op een theedoek laten opdrogen. Ik borduur het lijfje van de bij op een stuk katoen waaronder ik dun volumevlies heb gelegd, zoals 249 van Freudenberg. De onderste laag is natuurlijk uit scheurvlieseline. De kop wordt als applicatie gemaakt. Ik heb hier goudkleurig kunstleer voor gebruikt.  Ik trek een grote cirkel rondom de bij, en nog een als markering voor het uitknippen.  Nu naai ik hier rondom een rand van kleine heen-en-weer-gaande steken van breukvast garen, zoals Extra Strong van Mettler. Het deel wordt dan over een stuk op maat geknipt karton heengetrokken. Voordat alles is strakgetrokken en wordt vastgeknoopt, schuif ik nog wat fiberfill tussen het materiaal en het karton in.  Dan worden de vleugels met de hand vastgenaaid en tenslotte lijm ik het deel op het deksel van de pot vast.  Om het af te maken knoop ik een goudkleurig lint om het deksel en mijn bijzondere speldenkussen is klaar voor gebruik! In het potje zelf vind je garenklossen, spoeltjes en van alles en nog wat! Wat vind je van mijn feestelijke speldenkussen? Misschien heb jij ook wel wat tijd om er een te maken voor vriend(inn)en die van naaien houden? In dat geval wens ik je alvast heel veel plezier bij het maken ervan! Bovendien wens ik iedereen een heerlijke adventstijd toe. Ik hoop maar dat je ondanks alle voorbereidingen voor kerst wat tijd vrij kunt maken om creatief te zijn! De allerbeste wensen voor de Kerst en fijne feestdagen! 

Groetjes, Claudia        

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam