Creatieve berichten over naaien

Hoodie met ronde zakken doorgestikt met de coverlock

Vorig jaar naaide ik voor mijn jongste zoon deze broek met ‘ronde zakken‘. De stof is best ‘druk’ en omdat er geen bijpassende trui in zijn kast was, werd de broek helemaal niet gedragen. Ik had toen niet meer genoeg stof om nog een bijpassende trui te naaien, dus de broek bleef in de kast liggen.
Een tijdje geleden zag ik opeens dat de stof weer te koop was, dus toen kocht ik meteen een meter. En nu maakte ik eindelijk de bijpassende hoodie. Gelukkig is de broek inmiddels nog niet te klein geworden!

Joggingbroek met ronde, doorgestikte zakken

Knippen en naaien

Omdat de broek ronde zakken heeft, leek het mij wel leuk als de hoodie dat ook zou hebben. Ik gebruikte een basispatroon voor een raglan hoodie en tekende daar zelf de ronde zakken in. Ik maakte de zakken iets groter dan de zakken van de broek.

De zakken stikte ik aan de binnenkant door met de 4-draads-coversteek. Hierdoor krijg je een mooi breed stiksel aan de buitenkant van de hoodie. 

Het doorstikken van de ronde zakken.

Het resultaat

Door de ronde zakken passen de broek en de hoodie mooi bij elkaar. De blauwe kleur van de streepjes komen terug in de ramen van de auto’s op de stof. 

De zakken, de raglannaden van de hoodie en de rand van de capuchon stikte ik door met rood lockgaren.

 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: bernette 48, boordstof, elastiek, French Terry, koord, lockgaren, nestelogen, SnapPap, Tricot
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam