Creatieve berichten over borduren

Het is tijd voor een feestje

Wist je dat februari de nationale Embroidery maand is?!  

Tijdens de nationale embroidery maand wordt borduren extra in het zonnetje gezet. Want het is een super leuke techniek die je goed kunt combineren met andere hobby’s zoals het maken van kleding en quilten.

Dit was voor mij ook het juiste moment om mijn nieuwe website te lanceren: www.keperentwill.nl  Op mijn website vind je borduurpatronen, kun je inspiratie opdoen en nieuwe technieken leren. En in de aankomende maanden laat ik je graag zien hoe leuk het is om te werken met de borduurmachine en toon ik je een aantal van de eindeloze mogelijkheden. Maar eerst terug naar het begin :-). Al jaren maak ik met veel plezier kleding en zoals je misschien al wist, deed ik mee aan de Knipster wedstrijd van de Knipmode, een geweldige ervaring. Maar dit was pas het begin van een nieuw avontuur, want nadat ik de wedstrijd had gewonnen, ging ik aan de slag bij BERNINA als Product Educator.  Hier kon ik mijn passie van naaien combineren met lesgeven. En wat zijn er toch eindeloos veel mogelijkheden! Naaien, Quilten én Borduren.

In deze periode ging ik ook meer aan de slag met de borduurmachine en hoe meer ik leerde over borduren hoe enthousiaster ik werd, wat een geweldige techniek! Niet alleen kun je kledingstukken net even dat beetje extra geven met borduursels, maar in een handomdraai maak je tassen en zelfs knuffels met je borduurmachine!

Ondanks de eindeloze mogelijkheden heb ik soms het idee dat borduren, geheel onterecht, wordt gezien als oubollig en hier wil ik graag verandering in brengen.

Voordat ik begon bij BERNINA had ik al de eerste ideeën en plannen voor Keper & Twill. Dus toen mijn tweelingzusje mij vorige jaar vroeg of ik misschien gastouder wilden worden voor mijn neefjes, zodat ik naast mijn aankomende gastouderwerk meer vrije tijd zou hebben, besloot ik de stap te zetten! Ik begon aan een nieuw avontuur en besloot om Keper & Twill en borduren op de kaart te gaan zetten! En vandaag, na maanden van hard werken, is het eindelijk zo ver!

Mijn website gaat live en ik heb er onwijs veel zin om andere mensen te enthousiasmeren voor deze geweldige hobby  en te laten zien wat je allemaal kan met de borduurmachine. www.keperentwill.nl

Wist je dat je bijvoorbeeld hele mooie applicaties kunt maken met de borduurmachine?  Hieronder een voorbeeld van een applicatie uit mijn nieuwe collectie, Meet the family.  De applicatie heb ik verwerkt tot een boekomslag, helemaal niet oubollig toch? Hartstikke hip als je het aan mij vraagt :-). Aan het einde van het schooljaar kan dit bijvoorbeeld een leuk cadeautje zijn voor de juf :-).

 Al enthousiast geworden? Bekijk dan eens het volgende filmpje, hierin laat ik je stap voor stap zien hoe een applicatie wordt gemaakt.

Naast dat het Embroidery month is, vieren we vandaag de dag van de liefde, het is Valentijn! En daarom verwerkte ik twee van de nieuwe ontwerpen tot een “Hem & Haar” kussen maar je kunt natuurlijk ook een “Haar & Haar” of een “Hem & Hem” kussen maken. Dat is het leuke aan borduren, je hebt zoveel vrijheid en mogelijkheden. Op mijn website vind je verschillende ontwerpen van mannen, vrouwen en kinderen zodat je jouw eigen familie kunt namaken. 

Zelf ook aan de slag met de kussens? Hieronder kun je lezen hoe ik te werk ben gegaan en mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust, ik help je graag.

Ik ben begonnen met het maken van de applicatie op een vierkant van 25 x 25 cm.  Nadat ik het ontwerp had uit geborduurd heb ik er een blok van 23 x 23 cm van gemaakt.  Voor de rand gebruikte ik 20 vierkantjes van 6,5 cm, dit is inclusief 0,5 cm naadtoeslag. Ik gebruikte vier verschillende kleuren en maakte daarom 5 vierkantjes van elke kleur.

De vierkantjes heb ik willekeurig geplaatst. Lekker schuiven met de stofjes tot je een combinatie hebt waarmee je tevreden bent.
Voor de  horizontale randen (de bovenste en de onderste) naaide ik 4 vierkanten aan elkaar. En voor de verticale randen (links en rechts) naaide ik 5 vierkanten aan elkaar. 

Hierna bevestig je eerst de horizontale randen (onder en boven) aan het vierkant met je applicatie. Hierna kun je heel eenvoudig de verticale randen (links en rechts) bevestigen. De voorkant is nu klaar.

Nadat je de randen hebt aangezet, kan je de achterkant bevestigen.  Hiervoor leg ik de voorkant op de stof voor de achterkant en snij deze op dezelfde afmeting als de voorkant. Vervolgens naai je de voor- en achterkant, met de goede kanten op elkaar, vast. Laat aan de onderkant een opening over waardoor je het kussen kunt keren.

Voor de vulling gebruikte ik een kussen van de Ikea (handig!) en de opening naaide ik met de hand dicht.
En het kussen “Hem & Haar” is klaar! De kussens krijgen een mooi plekje op de bank en met deze vrolijke kleuren kan de lente eigenlijk al beginnen!

Heel veel plezier met het maken van de kussens (of een ander leuk project) en tot de volgende keer!

Een creatieve groet,

Monique 
Nog meer inspiratie? volg mij dan op sociale media:

Instagram
Youtube
Facebook

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam