Creatieve berichten over naaien

College jacket uit Inspiration

In de Inspiration van herfst 2019 zag ik een leuk jasje. In de Inspiration werd dit jasje voor meisjes gemaakt,  maar ik vond dat het model ook prima voor jongens gemaakt kon worden. Met een ander stofje zou dat goed kunnen. Ik knipte de jas in maat 116 en toen bleef het even een tijdje liggen. Ik wilde er namelijk een zwarte tricot voering in hebben en van die kleur had ik niet meer voldoende in huis.

Nu de winter toch steeds meer voorbij lijkt te zijn en het richting het voorjaar gaat, besloot ik om het jasje gauw in elkaar te zetten, voordat het te klein zou zijn. Ik kocht nog zwarte tricot voor de voering en ik ging gauw aan de slag.

Het jasje heeft zakken in de zij-naad en zelf voegde ik een volledige voering toe. Ik maakte een keergat in de mouw van de voering en kon zo het vest mooi afwerken.

Zakken in de zijnaad

 

Met een jongensstofje is deze college jacket ook zeker geschikt voor jongens.

En toen bleek ik toch te lang gewacht te hebben met het in elkaar naaien van dit vest in maat 116. Mijn jongste zoon zit inmiddels in maat 122/128 en het vest is toch echt te kort. Ik ga er een andere jongen blij mee maken. 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: boordstof, joggingstof, lockgaren, rits, Tricot
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam