Creatieve berichten over naaien

Inspiratie voor het Kimmy shirt in verschillende varianten

Onderstaand stukje is geschreven door mijn collega Sandrine, die jullie misschien voorbij hebben zien komen in onze nieuwe rubriek ‘In de kijker’. Hier hebben we een interviewtje met Sandrine geplaatst, omdat zij het gezicht achter het project van het accessoire van de maand was. Voor dit project maakte zij een mooi Saga nachthemd met paspelvoet #38! Ook heeft zij alle Kimmy shirts gemaakt die op de foto’s te zien zijn.

Het Kimmy shirt van La Maison Victor in verschillende stofjes!

Mijn eerste Kimmy shirt maakte ik voor de beurs Creativa in Brussel, waar wij, BERNINA, met La Maison Victor stonden. Normaal maakten we de Margot top in een groen stofje, maar een shirt zonder mouwen staat mij helemaal niet, zeker niet in de winter! 😉 

Kimmy in groene stof

Ik besloot daarom om met dat groene stofje een shirt te maken met mouwen. In de La Maison Victor editie van januari 2019 zag ik een shirt dat mij wel stond, en hier is mijn passie voor het Kimmy shirt geboren!

Kimmy in wit en donkerblauw gelijnde tricot

Omdat wij 4 dagen op die beurs stonden moest ik minstens drie varianten maken. De eerste variant heb ik uit een tricot stofje gemaakt die ik toevallig (drie jaar geleden) op een stoffenbeurs had gekocht. Die was exact hetzelfde als in het magazine; wit en donkerblauw gelijnde tricot. Mijn eerste Kimmy was prachtig, en ik voelde me er mooi in ?

Tussendoor op de beurs had ik mijn tweede Kimmy shirt uitgesneden in dat groene stofje die ik ook al sinds november in de kast had liggen (je weet wel, stofjes kopen die jarenlang in de kast blijven liggen en ineens heb je inspiratie). Na de beurs heb ik thuis in een klein uurtje achter mijn BERNINA L 460 mijn groene Kimmy afgewerkt.

Kimmy in donkerblauw suedine

Een derde Kimmy is uit een donkerblauwe suedine geboren, hier ook nog net terug gevonden in mijn kasten tussen alle andere stoffen van een stoffenbeurs waar ik steeds iets moest kopen, ik voel me dan net zoals een kind in een speelgoedwinkel… Hiervoor heb ik mijn BERNINA 590 gebruikt, omdat deze een ingebouwde boventransportvoet heeft. Een boventransportvoet is een professional bij het verwerken van stoffen die moeilijk te behandelen zijn. Dit voetje is bijvoorbeeld dus ideaal voor het naaien van stroef materiaal. Suèdine rafelt niet uit en blijft hangen onder de voet van mijn L 460, dus daarom heb ik voor de naaimachine met het boventransportvoetje gekozen.

Tip: het voetje is ook handig als je werkt met gestreepte en geruite stoffen, omdat de stof tijdens het werken niet verschuift!

Kimmy in mosterdgeel sweatshirt stof

Mijn vierde Kimmy… Toen ik voor een accessoiresdag bij een dealer was (ja ook bij dealers moet ik absoluut stof kopen LOL) zag ik een mosterdgeel sweatshirt stofje, iets steviger dan gewoon tricot, maar helaas niet rekbaar genoeg. Hier had ik op moeten letten, want deze Kimmy is nèt te klein en ik pas er dus niet in ☹ Dus, let op! Gebruik een goed rekbare stof of maak het shirt een maatje groter.

Graag wil ik jullie uitnodigen om met ons jullie varianten te delen van het Kimmy shirt, ik ben benieuwd hoe creatief jullie zijn tijdens deze periode!

Creatieve groetjes,

Sandrine

Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: BERNINA L460 of 590, Kimmy patroon, rekbare stof
Benodigde producten:
BERNINA 590
BERNINA 590
BERNINA L 460
BERNINA L 460
Boventransportvoet #50
Boventransportvoet #50

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Britt Iliohan BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Dag Sandrine,

  wat zijn ze tof geworden. Zo verschillend maar zo leuk! Ik ben mij nu ook als beginner aan het oriënteren om deze top te maken. Helemaal geïnspireerd.
  Hoeveel stof heb je gebruikt als ik mag vragen? Kom er met het stofplan niet helemaal uit.

 • Floris Berkenbos BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Echt een prachtig artikel om te lezen. Ik bewonder het dat je zo creatief bent. Vanwaar haal je de inspiratie voor elk ontwerp? Ik probeerde eens een trui te breien voor mijn prinsesje, maar ik kon gewoon niet op ideetjes komen.

  • sandrine Stecker BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Beste Floris,

   Bedankt voor je lieve woorden 🙂 Mijn inspiratie komt naar boven als ik stofjes aanraak of zie, de rest van mijn inspiratie is gewoon van te doen en te proberen. Ik haal ook veel inspiratie op Google image.

   Veel creatieve groetjes,

   Sandrine

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam