Creatieve berichten over quilten

Werken met resten: stofjes en haakgaren

Na het maken van de Pineapple quilt met de gehaakte bloemen gemaakt hebt (BERNINA Blogberichten van 14 en 22 maart jl), en daarna ook nog het Frisse bloemenquiltje, bleven er toch nog heel wat stofjes over. Ook had ik teveel bloemen gehaakt. Daar wil ik toch iets mee doen.


Weet je nog dat ik alles eerst op het logeerbed had uitgelegd? Het waren ontzettend veel stofjes, met kleurrijke printjes.


Van de grote restanten fel gekleurde stofjes heb ik kussenhoezen voor een grote bank gemaakt: overal heb ik rechthoeken, vierkanten en stroken van gesneden, en die op willekeurige volgorde aan elkaar gezet.


Ik had nog zoveel over, dat ik er flink wat kussenhoezen van heb kunnen maken: zo fleurt een oude bank weer snel op.


De restanten heb ik aangevuld met andere lapjes die ik nog had, die er goed mee gecombineerd konden worden. Fleurige kleuren en bloemenprintjes wisselende stipjes en bijna-effen stofjes af. Soms hoef je geen ingewikkeld patchwork patroon te maken om iets leuks te creëren.


Uiteindelijk heb ik alle voorkanten voor de kussenhoezen op het juiste formaat + naden gesneden, een achterkantstof er tegenaan gezet en zonder te quilten afgewerkt. Snel en makkelijk, zo kan dit weer jaren mee.

Nu is mijn voorraad restanten in die kleuren en printjes bijna op: zo is alles goed gebruikt – 9 grote kussens (80x80cm elk) gemaakt. Dat ruimt op.


En de gehaakte bloemetjes die ik nog over had? Ik heb ze bij deze bank in de lamp gehangen, die bij het bankstel hangt. Daar was een krans van kunst-klimop in gehangen, waar ik de bloemetjes gewoon tussen geplaatst heb.


Gezellig en fleurig: alle overgebleven bloemetjes zijn nu ook gebruikt.

Heb jij ook stoffen van projecten over, of haakwerk zoals deze bloemetjes? Maak er wat moois van.

Blijf bezig, blijf gezond.

 

Quiltgroeten
Sylvia Kaptein
Sylvia’s Art Quilts Studio

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam