Creatieve berichten over naaien

In de Kijker: Ilse van Egten – Demonstratrice

Elke maand komt er een leuk project op de BERNINA blog te staan, gemaakt met het accessoire van de maand om jullie te inspireren. We willen jullie graag voorstellen aan de personen achter deze projecten. Vandaag is dit onze demonstratrice Ilse. Ilse maakte deze maand met behulp van de knoop-aanzetvoet #18 een superleuke blouse van panterprint! Deze maand is dit voetje dus het accessoire van de maand juni. Dat betekent dat je dit voetje dus nog een paar dagen met 15% korting kunt kopen bij jouw BERNINA dealer! ?

In de Kijker

Hoi allemaal,

Mijn naam is Ilse van Egten en ik woon met man en 2 kinderen in Arnhem.

Mijn moeder was mijn grote voorbeeld om te gaan naaien. Ze heeft vroeger veel kleding voor mij, mijn broer en zus gemaakt en alle kleinkinderen kregen precies de op maat gemaakte carnavalscreaties die ze zich wensten. Van teletubbie tot The Mask. Niets was te gek.

Met 16 jaar ben ik voor het eerst naar naailes gegaan, maar het heel precies leren naaien. Dat was toen nog niet aan mij besteed. Pas na mijn 40ste had ik de tijd en rust om te leren patroontekenen en professioneler te leren naaien. Zo ben ik in 2013 gestart met een coupeuse-opleiding bij modevakschool Hermsen, Jansen, Schuurman in Arnhem. In 2016 heb ik met succes examen gedaan en mijn diploma behaald. Heel wat naaitechnieken rijker. En dit jaar ben ik verdergegaan met de opleiding voor proportieleer en bijzondere creaties, zoals bijzondere vormen of kragen. Nog steeds vind ik het leuk om steeds wat bij te leren, zoals bijvoorbeeld een tweedaagse masterclass van Shingo Sato.

Accessoire van de maand

Niet dat ik in tussentijd niets heb gedaan, want al lang voordat ik besloot de modevakopleiding te doen was ik veel bezig met het maken van kleding en eigenlijk alles wat je met textiel kan maken. Zelf mooie dingen maken – het liefst nog met hergebruik van bestaande materialen in combinatie met mooie gekleurde stoffen – uren kan ik er mee bezig zijn! En als ik een mooie winkel zie met stoffen of materialen dan ben je me even kwijt ?.

Accessoire van de maand

Eind 2018 ben ik gestart bij BERNINA als demonstratrice. Zo blij als een kind in een snoepwinkel! Fijne machines om op te werken en alle mogelijke voetjes tot je beschikking om uit te proberen. En natuurlijk is niets is zo leuk als je eigen passie en kennis en kunde overbrengen aan anderen. Daar word ik blij van! En je leert veel mensen kennen met passie voor het vak en daarvan kun je ook veel leren. Een mooie wisselwerking.

Ik heb veel favoriete naaivoeten, want het gebruiken van het juiste voetje maakt het naairesultaat zoveel mooier en makkelijker. Maar onderstaande voetjes gebruik ik het liefst en het meest!

Hieronder deel ik een paar van mijn favoriete projecten! Wat zijn jouw favoriete projecten? Deel ze in de Blog Community! ?

Groetjes,

Ilse

In de Kijker

Accessoire van de Maand

 

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam