Creatieve berichten over naaien

Zomer-musthaves voor de allerkleinste (deel 2)

zomer-musthaves allerkleinste

In drie blogs vertel ik jullie alles over de leukste zomer-musthaves voor de allerkleinste. Luchtige stofjes, fijne patroontjes en tips om het beste uit je BERNINA (lock)machine te halen. 

Vorige week heb ik je een leuk speel-setje laten zien, deze week staat er een jurkje op het programma. Dit jurkje tover je eenvoudig om in een top met ruffle óf een gewone korte top. Daarnaast laat ik je nog zien hoe je leuk een oude blouse kunt verwerken in dit patroon!

Benodigdheden:

Aan de slag

Het jurkje zelf is snel gemaakt; je zoomt de armsgaten om, naait het bovenlijfje aan elkaar vast en maakt een tunnel boven voor de bandjes. De ruffle rimpel je door met een grote stiksteek een baan te stikken en deze vervolgens aan te trekken. Dit kan met een enkele of met een dubbele draad. Smospotten en snoesjes heeft tevens een zeer uitgebreide foto-tutorial gemaakt, dus hier kan je de stappen rustig eens bekijken. 

De linten om het jurkje mee te knopen maak je eenvoudig met biasband-maker (helaas heb ik deze zelf niet!) of door te vouwen en te strijken. Ook kun je er voor kiezen om een los lint of koord te gebruiken in plaats van deze zelf te maken.  

Mijn uitwerkingen 

De eerste jurk die ik heb gemaakt is een chambray-versie en de ruffle is afgewerkt met een rolzoompje. Het werken met chambray gaat erg vlot en de stof staat prachtig bij kleine meisjes. Het is een zomerse maar tevens luxe look; bij veel toonaangevende winkelketens wordt deze stof momenteel gebruikt. Het afwerken met een rolzoompje vind ik zelf erg leuk om te doen, ik gebruik deze functie dan ook veel op mijn BERNINA lockmachine. 

Daarnaast heb ik het patroon op een oud overhemd van mijn man gelegd! Een super leuk effect, sustainable én hip. De ruffle heb ik gehalveerd en valt nu tot net over de billetjes. Het wordt zo meer een tuniekje, wat je erg leuk kunt combineren met een hippe legging.. als we het dan toch over zomer-musthaves voor de allerkleinste hebben.. dan hoort deze look daar zeker bij!

Tot slot heb ik het topje ook meerdere malen zonder ruffle gemaakt. Het valt nu net op de broekband en draagt erg leuk als zomerhemdje. Zoals je ziet is dit ook leuk te combineren met de bloomer uit het artikel ‘zomer-musthaves voor de allerkleinste deel 1’. Bij de effen roze uitwerking heb ik me weer heerlijk kunnen uitleven op mijn BERNINA lockmachine L 460 door mooie rolzoompjes te maken. De middelste versie van gewassen katoen heb ik gewoon omgestikt, ook dit kan natuurlijk met dit model topje!

Ik hoop jullie deze week weer geïnspireerd te hebben met leuke zomer-outfitjes. Komende week komt het laatste deel online waarin ik je het patroon van een leuke jumpsuit laat zien. Voor meer naai-inspiratie bezoek zeker even mijn blog www.ellmini.com! 

Groetjes, Ellen!

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: B480, Chambray, gratis patroon, katoen, L460, Tricot
Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480
BERNINA L 450
BERNINA L 450

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam