Creatieve berichten over naaien

Een zomerjurk in sixties style (met gratis patroon)!

Ik zal jullie allemaal even voorstellen,

dit is Sarah Caldwell, onze Director of Education op ons hoofdkantoor in Zwitserland. Oorspronkelijk komt ze uit Nieuw-Zeeland en ze werkt al 29 jaar bij BERNINA!

Ik wil jullie haar blog van deze week niet onthouden! Deze mooie jurk wil ik toch echt aan iedereen laten zien! En ook het enthousiasme waar Sarah mee vertelt!

Kijk maar eens meer op de Instagram page van Sarah, ze is één en al creativiteit en je kunt veel van haar leren… Althans, ik zeker ? Dus bij deze heb ik haar verhaal vertaald voor jullie allemaal, zodat iedereen mee kan genieten.

Er is een gratis patroon te downloaden van deze jurk via het Victoria en Albert museum, ze heeft de link erbij gedaan, en je kunt ook op hun site meer varianten vinden van deze jurk! Dus leef je uit!

Ik ben benieuwd naar jullie resultaten!

Een eenvoudig genaaide zomerjurk in sixties style

Frida Kahlo zei:
Voeten, waar heb ik ze voor nodig, als ik vleugels heb om te vliegen?

In ons geval als het gaat om naaien – BERNINA voeten laten je vliegen! Zeker met deze ideale zomerjurk die de vrouwelijke vorm flatteert. Voor mij is het het perfecte ding om te doen als ik moe ben, iets voor mezelf te naaien. Het is mijn therapie. Tijd voor mij alleen en luisteren naar geweldige muziek. Daarna voel ik  me niet alleen herboren, maar heb ik ook iets nieuws te dragen. Het is een Win / Win situatie.
Ik ben altijd een Frida-fan geweest, dus toen ik de stof te koop zag op de Festival of Quilts-tentoonstelling in Birmingham, moest ik hem hebben. Ik moet hier ook eerlijk vertellen dat ik thuis genoeg stof heb om een ​​kleine winkel te openen, dus ik had de duivel aan de ene kant met de woorden kopen, kopen, kopen, maar aan de andere kant zei de engel: “Je hebt genoeg stof en waar ga je dit toch voor dragen?”

Nou… Een eenvoudig genaaide zomerjurk in jaren 60-stijl!

Dus toen de lockdown langs kwam met het thuiskantoor en de maskers, had ik tijd om te naaien. Maar voordat ik begon met naaien, wist ik  gewoon, ik moet mijn naaikamer drastisch opruimen!! Ik kom uit een familie die me heeft geleerd niets te verspillen en ik bewaar alles, omdat je nooit weet wanneer je het nodig hebt. Ik kan er niets aan doen – het is de Kiwi-manier! Mijn dochter Eliza (15) was een grote hulp bij het uitzoeken. Nadat ze in de leer was geweest bij Marie Kondo en Queer Eye op Netflix (in een poging om haar meer educatieve shows te laten zien lol) – ging ze aan het werk om elk draadje,  lintje en  knoop te sorteren… Nu heb ik eindelijk weer overzicht!

Gratis patroon voor een sixties jurk van Mary Quant

Tussen de stoffen stapel werd “Frida” herontdekt. Toen ik het aanbod van Victoria and Albert Museum, Londen op Facebook zag voor het gratis Mary Quant Georgie-jurkpatroon, wist ik dat deze combinatie een perfecte match zou zijn.

Pattern Georgie dress pattern by Mary Quant

Ik ben persoonlijk geen fan van A4-printpatronen omdat het meestal zo lang duurt om voor te bereiden, maar dit was vrij snel aan elkaar te plakken omdat de rok slechts één stuk stof nodig heeft. Wat het langste duurde in het hele project was het uitzoeken van de patroonafstemming en het presenteren van de ‘Frida’s’ die op de stof gedrukt waren, om mooi op mijn lichaam uit te laten komen.

Naai de coupenaden met een Post-it

Ik naaide eerst de coupenaden, iets wat ik eerlijk gezegd nooit zo fijn vind om te doen – vooral het afknopen. Met een post-it gebruikte ik een snelle methode, en niet vergeten de geweldige markeringen op de aanschuiftafel van BERNINA.

Ik ben een groot voorstander van persen als het daarom gaat. Daarom pers ik altijd heel voorzichtig alles, wat helpt bij mij bij voor een professionele afwerking.

Gebruik de het BERNINA rimpelapparaat

Het patroon riep op tot zachte plooien, maar ik wist dat hoewel ik niet echt het type ruche was, dit een geweldige kans was om het BERNINA rimpel apparaat te gebruiken.

Eerst heb ik getest met restjes stof, om erachter te komen hoe diep de ruches moesten zijn, en hoeveel stof ik nodig heb. Echt genoeg stof had ik niet, maar omdat de print zo druk was, kon ik de stukken aan elkaar naaien, om genoeg te hebben voor alle benodigde ruches. Dus besloot ik om elke 6e steek te plooien.

 

Dankzij de vrije arm kon ik de ruches onderaan de mouwen gemakkelijk vastmaken. Mijn kat Paua is altijd in de buurt als het tijd is om te naaien en hij is geweldig gezelschap.

Omdat dat ik de jurk niet gevoerd heb, om het licht en zomers te houden, besloot ik om in plaats daarvan de naden dicht te locken. (Dit hield mijn dochter bezig).

Halslijn met “Hong Kong finish”

Aan de halslijn heb ik een “Hong Kong finish” toegevoegd met biaisband en het prachtige biasband apparaat #88.

Nooit zonder mijn smalle kantvoet!

Alle kantsteken werden in een mum van tijd genaaid met mijn absoluut favoriete BERNINA-accessoire de smalle kantvoet#10D.

Geen enkele naaister mag zonder voetje #10 door het leven gaan. Als ongeduldig naaister houdt dit me op het rechte, smalle pad!

Blinde ritssluiting met BERNINA voet #35

Ik stop onzichtbare ritsen in al mijn jurken en rokken. Voet#35 maakt licht werk van deze taak.

Ik heb mijn rits aan de zijkant van deze jurk geplaatst vanwege het bijpassende patroon op de achterkant.

Ready is de zomerjurk in sixties-stijl!

Dit was een relatief eenvoudige jurk om te naaien en ik denk dat het een goede stijl is, die voor veel figuren flatterend is, vooral na de lockdown met nog een paar kilo extra. ?

Het is mogelijk om de rok te rimpelen of te plooien. Ik heb het rimpel apparaat opnieuw voor deze klus gebruikt. Zo snel! De tijd die je bespaart met deze handige tool, maakt de kosten goed! Dit is iets waar mensen geen rekening mee houden bij het kopen van naai-accessoires.

Dus als je op zoek bent naar een jurk voor de zomer is deze perfect. Ik daag je uit om een ​​stof te vinden die je al hebt en die je niet alleen tot leven brengt, maar ik garandeer je dat je je ook goed zult voelen als je hem draagt!

Een zomerjurk in sixties style

Een zomerjurk in sixties style

Veel plezier!?

Vriendelijke groeten,

Sarah

 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: Amann Mettler Seralon garen, biasband, biasbandapparaat, blinde rits, blinde rits voet, Mooie stof, rimpel apparaat, smalle kantvoet #10
Benodigde producten:
BERNINA 880
BERNINA 880
BERNINA L 460
BERNINA L 460
Smalle kantvoet #10
Smalle kantvoet #10
Ritsvoet #35
Ritsvoet #35
Rimpelapparaat #86
Rimpelapparaat #86
Bandapparaat #88
Bandapparaat #88

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam