Creatieve berichten over naaien

Inspiration: wikkelshirt Liz

Wikkelshirt Liz

In de nieuwste ‘Inspiration’ (nummer 2-2020), zag ik een wikkelshirt dat mij wel aansprak. Het patroon van shirt ‘Liz’ is ook los te koop

Inspiration nummer 2 van 2020

Shirt Liz

Het originele patroon voor dit wikkelshirt is vrij kort, maar dat vond ik niet bij mij passen. Dus ik heb zelf het patroon aangepast. Ik heb gemeten hoe lang ik het wikkelshirt wilde hebben en die lengte vanuit het midden erbij getekend. Verder heb ik gemeten hoe wijd het shirt moet zijn bij mijn heupen en deze wijdte aangehouden aan de onderkant van het shirt. 

Shirt innemen

Toen het shirt klaar was, bleek het toch nog wat te ruim te zijn. Ik vond het zonde om het shirt niet te dragen. Dus ik heb het shirt op de volgende manier ingenomen:

Op onderstaande foto zie je met rode stippellijnen hoe ik het shirt heb ingenomen. Op de foto zie je de buitenkant van het shirt, maar ik heb het shirt natuurlijk binnenstebuiten gelegd. Vervolgens heb ik de mouwnaad en de zijnaad gespeld en met de locksteek gestikt. Het mes van de lockmachine snijdt dan ook meteen de overtollige stof weg. Ik heb ook gewoon over de zomen van de mouw en de onderkant gestikt. De lockdraden heb ik met een stopnaald weggewerkt in het lockstiksel.

Zo is het shirt iets smaller geworden en dat past beter bij mij. Ik gebruik deze methode trouwens ook wel eens bij gekochte kledingstukken uit de winkel. Mijn beide zonen zijn vrij smal en shirts uit de winkel zitten dan veel te wijd. Dan haal ik het ‘gewoon’ onder de lockmachine door en dan heb je een kledingstuk snel ingenomen. 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: bernette 48, lockgaren, rekbare stof
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam