Creatieve berichten over naaien

Zomerse beauty bag

Gooi nooit stoffen weg! Met restjes stof die ik nog had liggen heb ik deze leuke beauty bag gemaakt. Zonnecrème, zonnebril, zakdoekjes, lipgloss … alles wat je nodig hebt voor een dagje aan het water en er toch goed uitzien, kun je hierin kwijt. En de bag zelf is ook het bekijken waard! 

Het mooiste is het natuurlijk als de stof al een mooi motief heeft, dat is namelijk heel handig om nog wat extra versiering aan te brengen. Ik laat je hieronder zien hoe.

Eerst fixeer ik twee lapjes stof met plakspray op volumevlies met een schuimkern, bijv. Style-Vil. 

Met een lange rechte steek naai ik de stof op het vlies. Deze naad verdwijnt later in de naadtoeslag van het tasje. Ik gebruik hiervoor de boventransportvoet #50. Met deze handige voet verschuift de stof op het dikke vlies dus helemaal niet!  

Ik rijg mijn BERNINA 570 QE in met Silk-Finish Cotton nr. 40, een katoenen garen van Mettler, en bevestig de BSR (BERNINA Stich Regulator. Hiermee kun je namelijk perfecte naden uit de vrije hand naaien, want een kleine sensor aan de onderkant van de voet zorgt ervoor, dat alle steken even lang zijn, onafhankelijk van hoe snel of hoe langzaam je de stof geleidt. Ik “teken” als het ware het motief van de stof na.  

Zo ontstaat een mooie en gestructureerde oppervlakte. Aan de andere kant van het tasje ga ik op dezelfde manier te werk.  

Met de ritsvoet #4D wordt de rits gemakkelijk op het dikke vlies genaaid. De “D” kenmerkt de BERNINA voetjes die speciaal voor 9mm machines met het BERNINA dubbeltransportsysteem zijn ontwikkeld. Ik fixeer de rits eerst op de buitenstof…  

… en naai hem dan in de volgende stap op de voering van kunstleer vast – geen enkel probleem!  

Als de rits is ingezet, naai ik het tasje verder af. Hiervoor bestaan al diverse tutorials dus ik neem aan dat jullie weten hoe je te werk moet gaan. Eerst sluit je de zijnaden, dan de bodem en tot slot naai je de hoeken schuin af. Het is natuurlijk belangrijk, dat de rits open blijft en dat je niet vergeet om een stukje open te laten om het tasje te keren! Ik heb het tasje na het keren met een smalle naad en de doorstik-expert, de smalle kantvoet #10C, aan elkaar genaaid. 

Nu nog de voering in de beauty bag bevestigen en hup naar de waterkant!

Groetjes,

Claudia 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam