Creatieve berichten over naaien

Back to school met het gratis Lulu patroon

Back to school

Back to school met het gratis Lulu patroon! Het is zover, de zomervakantie loopt op z’n einde, 1 september staat voor de deur. Tijd voor onze kindjes om terug naar school te gaan. Sommigen krijgen een nieuwe boekentas, anderen een nieuwe pennenzak, maar hier ten huize ‘Smospotten en Snoesjes‘ krijgen ze een nieuwe outfit. Een back-to-school-outfit! 

Lulu skirt

Lulu skirt - volledig

Lulu skirt - close up

Rugpand Lulu

Op bovenstaande foto’s zien jullie mijn jongste dochter. Zij start haar laatste jaar in de kleuterklas! Daarom vond ik het leuk om haar eens extra in de bloemetjes te zetten. Met een prachtig double Gauze stofje van Poppy ging ik aan de slag om dit rokje te maken.

Het gratis Lulu patroon

Kennen jullie het Lulu patroon? Een romantisch, girly, speels rokje met ‘vleugels’. Het is één van mijn eigen gratis patroontjes die je kan vinden op mijn blog of onderaan deze blogpost. Vorige zomer zette ik het online. Ik tekende het patroon uit in slechts enkele maatjes. Deze zomer vond ik het leuk om het te herwerken. Ideaal als back-to-school-outfitje dacht ik!

Wat kan je nu verwachten van het Lulu patroon? 

  • Het is een patroon van maat 98 t/m 152.
  • Je kan kiezen tussen een mini of midi rok.
  • Er is keuze tussen een smalle en brede ruffle.
  • Een uitgebreide tutorial met richtlijnen en stappenplan.

twee versies

zusjes met lulu skirt

 

Versie 1: Mini rok met brede ruffle

Voor mijn jongste dochter maakte ik een Lulu met mini rok. Bij deze versie komt de rok boven de knieën. Het ziet er misschien wat kort uit op foto, maar tijdens de testfase werd de mini rok nog met 2cm verlengd ;). Niet alleen ging ik voor een mini rok, ik nam ook de brede ruffle. Die valt mooi over de schouders. 

Bij deze Lulu-skirt ging ik aan de slag met een katoentje. Eentje dat ik vorig jaar al kocht, maar nog lag te wachten op het ideale project. Je kent dat wel 🙂 

versie 1: mini en brede ruffleversie 1: brede ruffle

Versie 2: Midi rok met smalle ruffle

Voor mijn oudste dochter maakte ik deze versie. Je kan het al raden, de midi rok valt net over de knieën. Ook maakte ik deze versie met een smalle ruffle. Om alle mogelijkheden voor het Lulu patroon te laten zien, ging ik aan de slag met een rekbaar stofje, namelijk tricot. Het is net dezelfde manier van werken. Alleen moet je jouw naald op jouw BERNINA even vervangen door een stretchnaald

versie 2: midi rok en smalle ruffle

versie 2: smalle ruffle

Aan de slag! 

Willen jullie ook graag aan de slag gaan met het gratis Lulu patroon? Dat kan zeker! Hieronder vinden jullie de link naar de blogpost op mijn blog waar je alle info kan vinden. Je zal zien dat je er een tutorial kan downloaden met een maattabel, richtlijnen over de stofbenodigdheden, stappenplan met foto’s en nog veel meer. Ook kan je het patroon daar downloaden. Het bestaat uit 14 pagina’s, dus het is best snel geprint en geplakt 😉

KLIK HIER voor de Tutorial

KLIK HIER voor het Patroon

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan laat ik jullie nog even wat detailfoto’s zien…

details lulu

Ziezo! Dat was het voor vandaag. Ik wens al jullie lieve kindjes een goede start op school! Veel succes, maar vooral ook veel plezier! 

xxx Neeltje 

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: 1 of 2 knopen, elastiek, garen, stof
Benodigde producten:
BERNINA 740
BERNINA 740
BERNINA L 460
BERNINA L 460

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties