Creatieve berichten over naaien

The Nelly dress!

nelly zomerjurk

Inspiration – Nelly Dress

Uit de BERNINA Inspiration: The Nelly Dress

Afgelopen lente viel de nieuwe inspiration van BERNINA weer op de mat. Op de voorkant stond een jurk waar ik direct verliefd op werd! The Nelly Dress! Een zwierige jurk, geschikt voor veel gelegenheden en een losse pasvorm. Niet te vergeten met rolzoompjes (mijn favoriete bezigheid op mijn L 460!). De jurk heeft een moeilijkheidsgraad van 2/5, dus het leek me een prima project om te maken, gezien ik nog niet veel voor mijzelf heb genaaid. 

Stof en pasvorm 

De juiste stof is zó belangrijk bij het uitwerken van een patroon. Zeker bij een lange jurk vind ik het belangrijk dat de stof flatteus is, soepel valt en luchtig draagt. De Urban Leo Gold van MindTheMaker, een viscose twill, voldeed aan al mijn eisen en koos ik dan al snel voor dit project. Een viscose was ik altijd voor omdat hij (vaak in de lengte) meestal nog wat krimpt. 

nelly dress inspiration

Aanpassingen & Uitvoering 

Na het opmeten van mijn eigen maten koos ik de juiste maat aan de hand van de maattabel. Gezien ik het mooi vind als een jurk tot nét boven de grond valt, heb ik het onderste rokdeel zo’n 8 cm langer geknipt. Tevens heb ik de bovenste laag (het ‘top’ gedeelte’) ook 5 cm verlengd. Daarnaast heb ik de onderkant niet afgewerkt met een zoomrand, maar ook met een rolzoom. De kwasten op de schouder heb ik weggelaten omdat ik de stof al druk genoeg vond.

Het maken van de jurk heeft me zo’n drie avonden gekost. Het patroon was eenvoudig over te nemen en het knippen ging vlot, gezien het grote vlakken zijn. De rolzoompjes maak je in no-time op de L 460 en het in elkaar zetten van de jurk was ook vrij eenvoudig.

Minder leuk, maar wel met mooi resultaat, is het maken van matchende bias-band uit dezelfde stof. Natuurlijk kun je bestaand bias-band pakken, maar door dit uit dezelfde stof te halen krijgt het geheel wel een meer ‘professionele’ look. Daar houd ik van 🙂 ! 

Het resultaat 

Dit was pas het tweede item wat ik voor mijzelf maakte en ik was aangenaam verrast! De jurk kun je leuk op verschillende manieren stijlen en is hierdoor dus ook draagbaar naar verschillende gelegenheden. Luchtig en naar het strand met een hoed, losse haren en een slippertje, of wat chiquer met je haren op een mooie knot en sandaaltjes eronder. In het najaar ga ik de jurk ook zeker door dragen: een leren jack erop, witte sneakers aan en een leuke tas erbij; klaar om de stad in te gaan!

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie mening over deze jurk! 

Mocht je hem nu zelf willen maken? Klik dan op deze link voor het patroon!

Groetjes, Ellen 

Meer inspiratie? Leuk als je me volgt op Instagram: @Ell.Mini

the nelly dress ellmini

Lekker op een warme zomerdag: de Nelly in luchtige viscose, draag je met een mooie zomerhoed!

Voor elke gelegenheid geschikt: The Nelly Dress!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: bernina B450, bernina l460, lockgaren, viscose, voeringstof
Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480
BERNINA L 460
BERNINA L 460

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jamilla van der Gaag BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Nu wil ik zelf ook de Nelly dress maken.Is de site van het patroon waar je naar link veilig? Je kan alleen betalen met credit card etc.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam