Creatieve berichten over quilten

In de Kijker: Gabrielle van der Vliet

Accessoire van de maand: Naaivoet voor borduren uit de vrije hand #24

Elke maand komt er een leuk project op de BERNINA blog te staan, gemaakt met het accessoire van de maand om jullie te inspireren. We willen jullie graag voorstellen aan de personen achter deze projecten. Vandaag is dit onze BERNINA demonstratrice Gabrielle. Gabrielle maakte deze maand met behulp van de naaivoet voor borduren uit de vrije hand #24 een mooie Mandela van stof! Deze maand is dit voetje het accessoire van de maand september. Dat betekent dat je dit voetje dus nog een paar dagen met 15% korting kunt kopen bij jouw BERNINA dealer! ?

In de Kijker

Ik ben Gabrielle van der Vliet en het creatieve vak is mijn lust en mijn leven. Op mijn vijfde jaar zat ik al naast mijn moeder op het balkon te breien en haken. Van mijn oma en moeder leerde ik het naaivak en zo kon ik tijdens mijn Universitaire studie Medische Microbiologie mijn eigen kleren maken. De liefde voor het patchworken en quilten begon in mijn expat-periode in Cambodja. Met wat boeken en quiltlapjes uit Singapore, leerde ik  mijzelf de techniek aan. Dit was een heerlijk tijdsverdrijf. Terug in Nederland won ik een BERNINA naai- en borduurmachine. Ik vond het borduren zo uitdagend, dat ik al heel snel thuisraakte in de borduursoftware.

Eenmaal in contact gekomen met BERNINA, was het een kleine stap om demonstraties te geven met de voor die tijd geavanceerde  nieuwe computergestuurde BERNINA naai- en borduurmachines. Ook al doe ik dit al sinds 2007, “naaien, locken, borduren en quilten”, ik vind het allemaal even leuk! Ik hou ervan om mijn kennis en ervaring van de mogelijkheden van de naaimachines te delen met anderen en tot een op maat gesneden advies te kunnen komen naar klanten: “Als je weet wat een naaimachine doet, dan weet je wat die kan!”

In mijn vrije tijd is mijn grootste passie wel het Machinaal Quilten. Ik begon mijn eerste “machinequilting” probeersels op een eenvoudige naaimachine, maar al gauw merkte ik het gemak van de BERNINA Steek Regulator (BSR) voet. In 2016 kocht ik als een van de eersten een BERNINA longarm sit-down quiltmachine (Q20), maar inmiddels bezit ik ook een professioneel longarm quiltframe.

Quiltlessen

Sinds 2018 geef ik in verschillende quiltwinkels en naaimachine winkels quiltlessen. De quiltlessen zijn voor de dames die in het bezit zijn van een naaimachine en ik leer ze hoe ze kunnen quilten met de boventransportvoet, de BSR-voet, quiltvoetje en de rulervoet. Allemaal verschillende quilttechnieken. In de gevorderde lessen ga ik meer in op de quiltontwerpen en het effect wat het quiltwerk doet met je patchworkdeken. Ik krijg zo via de lessen de kans om anderen enthousiast te maken voor mijn eigen passie, maar ik krijg er ook veel inspiratie voor terug. Door de coronatijd ligt het lesgeven even stil, want de kracht van mijn lessen is juist dat ik bovenop iemand sta om individuele aanwijzingen te geven. Maar zodra het weer kan en ik mij er comfortabel bij voel, zal ik mijn cursusaanbod posten op www.machinequiltenleren.nl. Hopelijk zien we elkaar gauw weer.

Creatieve groet,

Gabrielle

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam