Creatieve berichten over naaien

Winactie voor kids – Ontwerp en naai zelf een knuffel

Het is herfstvakantie! Dus tijd voor thee, koekjes en een middagje knutselen! ? Samen met Ise, Kim, Ninti, Ilana en Isabelle en Diane van de afdeling BERNINA Education zijn wij aan de slag gegaan met knutselen voor de BERNINA winactie. Winactie? Jazeker, winactie! Guus vertelde eerder al dat kids hun eigen knuffel kunnen ontwerpen en naaien. Guus liet zien hoe haar dochter een knuffel zelf heeft ontworpen en vervolgens heeft genaaid. Als je kind het lastig vindt om zelf een knuffeltje te ontwerpen, geven we je hier wat ideeën om op een andere manier aan de slag te gaan! We hopen op veel zelfgemaakte knuffels! Uit alle inzendingen verloten wij 2x een bioscoopbon voor 2 personen!*

Uitgenodigd bij ons BERNINA Service Centrum in Breda gingen de meiden aan de slag en ontwierpen en maakten hun eigen knuffel. Dat kunnen jullie ook, dus duik in de kast en ga op zoek naar oude handdoeken, meubelstof, oude kleding of iedere andere stof die je kunt vinden… Wel even aan mama vragen! ?


Benodigdheden

  • BERNINA naaimachine
  • Stof (denk aan een oude handdoek, oude kleding, meubelstof), alles mag!
  • Papier of patroon tekenpapier
  • Schaar
  • Naaigaren
  • Knopen, vilt, stofjes, touw of wol voor de aankleding van je knuffel

Je eigen knuffel maken

1. Stof gevonden? Kies dan een leuk ontwerp uit van de knuffel die je graag zou willen maken. Je kunt bijvoorbeeld een leuke kleurplaat kiezen en deze uitknippen. Of je ontwerpt gewoon zelf een knuffel! Dit kun je doen door een foto of kleurplaat van een leuk dier na te tekenen zoals de meiden doen. Als je nou echt een fantasieknuffel wilt maken, legt Guus in haar blog uit hoe je dat het best kunt doen!

Ontwerpen van de meiden

Of klik hier voor het patroon van deze schattige Basset Hound.

2. Knip je ontwerp uit en speld deze op je stof. Knip de stof vervolgens met met 1 cm naadwaarde.

3. Let bij je stof altijd op welke kanten je op elkaar gaat leggen, voor nu leg je de “goede” kant van de stof dus de mooie kant op elkaar, want dit is straks de buitenkant van je knuffel.

4. Naai nu de twee delen rondom aan elkaar en laat een stukje open voor de opvulling van je knuffel. Gebruik je erg dikke stof? Deze kun je niet goed binnenstebuiten draaien, dus stik dit rondom met bijvoorbeeld een leuke siersteek.

5. Draai nu je knuffel binnenstebuiten.

6. Je kunt nu de knuffel gaan vullen. Naai nu het laatste gaatje dicht. Dit kan met de naaimachine of met de hand.

7. Werk je knuffel af met bijvoorbeeld knopen, touw, wol en andere stofjes.

Creatieve groetjes,

Diane

 


Knuffel winactie voor kids

Deelnemen kan tot en met 31 oktober via:

  • Instagram: plaats de foto met de hashtag #BERNINAknuffel
  • Facebook: plaats de foto onder de post over deze winactie
  • E-mail: stuur de foto naar [email protected]. Zet in de betrefregel: Knuffel winactie 2020
  • Blog Community: plaats een bericht in de blog community met de titel “Winactie knuffel 2020” en upload één of meerdere foto’s. 

Op de foto zien we graag hoe jouw kind zijn/ haar knuffeltje zelf aan het maken is! Als je meerdere foto’s wilt delen van het proces mag dat natuurlijk ook!

Uit alle inzendingen verloten wij 2x een bioscoopbon voor 2 personen!*

 

 

*Deelnamevoorwaarden

De aanvaarding van deze voorwaarden is een vereiste voor deelname aan de BERNINA blog. Door middel van deelname accepteer je de BERNINA voorwaarden voor gegevensbescherming.

Aan de verloting nemen alle personen deel met woonadres in Nederland of België en die uiterlijk op 31 oktober 2020, 23.59u als volgt hebben deelgenomen: op Instagram (#BERNINAknuffel), op Facebook (upload foto onder post over deze winactie), via e-mail of in de blog community. 

Ingezonden foto’s kunnen op social media en de blog worden gedeeld. Bij deelname aan de verloting gaat de winnaar hiermee akkoord.

Medewerkers van BERNINA en hun familieleden zijn van deelname uitgesloten.

In de week van 2 november 2020 vindt de verloting plaats. Wij nemen dan persoonlijk contact op met de winnares of winnaar. BERNINA is niet aansprakelijk voor het niet-ontvangen, een vertraagde ontvangst, of niet-lezen van het bericht over de gewonnen prijs.

Als de winnares of winnaar niet in staat of niet gemachtigd is de prijs in ontvangst te nemen, kunnen we niet garanderen, dat een alternatieve prijs of vervanging kan worden aangeboden. De prijs kan niet contant worden uitbetaald en de aanspraak op de prijs kan niet worden overgedragen.

Indien de winnares/winnaar haar/zijn volledige adres niet binnen 7 dagen na bekendmaking doorgeeft, vervalt de prijs. De prijs wordt opnieuw verloot.

We behouden ons het recht voor de verloting te allen tijde te onderbreken, te beëindigen of het reglement te wijzigen. De weg van rechte is uitgesloten. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. 

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam