Creatieve berichten over naaien

In de Kijker: Kyrsten

Accessoires van de maand: Bandapparaat #88 en Naaivoet #95

Elke maand komt er een leuk project op de BERNINA blog te staan, gemaakt met het accessoire van de maand om jullie te inspireren. We willen jullie graag voorstellen aan de personen achter deze projecten. Vandaag is dit Kyrsten (Kyrewiet), onze BERNINA demonstratrice. Kyrsten maakte deze maand met behulp van bandapparaat #88 en naaivoet #95 een leuke feestslinger! Het bandapparaat en de naaivoet zijn de accessoires van de maand november. Dat betekent dat je deze accessoires dus nog een paar dagen met 15% korting kunt kopen bij jouw BERNINA dealer?

accessoire van de maand

In de Kijker

Hoi allemaal,

Wat leuk om mij voor te mogen stellen aan jullie. Mijn naam ik Kyrsten en deze maand word ik 44 jaar. Ik ben getrouwd met René en samen hebben wij twee zoons van 11 en 13 jaar. Ons gezin wordt verder aangevuld met onze twee katten Charlie en Droppie en onze pup Mello.

Een jaar of 10 geleden liep ik bij Annemiek naar binnen, die later mijn lerares en mentor werd. Ik wilde graag zelf de gaten in de broeken van mijn jongens kunnen repareren. Ze zei: “Kom op les en ga leuke dingen maken, dan komt dit vanzelf ook aan bod”. En zo ging ik aan de slag met mijn eerste jurk.

Nu, 10 jaar later, heb ik een eigen kinder- en dameskledinglijn “Kyrewiet” met handgemaakte jurkjes en shirtjes. Ik heb de costumière opleiding afgerond en ben nu met het laatste jaar coupeuse opleiding bezig.

Zo’n anderhalf jaar geleden heb ik een prachtig atelier achter in mijn tuin gekregen. Hier geef ik naailessen aan kleine groepjes beginners en gevorderden. Ook geef ik daar en op andere locaties leuke workshops voor kinderen en volwassenen. Ik ben aangesloten bij “Mode Op Maat” als lerares en geef opleidingen, zoals patroon tekenen voor dames-, heren- en kinderkleding.

Bijna tegelijkertijd ben ik bij BERNINA aan de slag gegaan als demonstratrice op beurzen en bij dealers. Wat een feest is dat om te doen! Het is leuk om anderen net zo enthousiast te maken als ikzelf ben. Het is ook fijn om kennis over te kunnen dragen aan anderen. Zo jammer dat we nu even niet kunnen demonstreren op locatie. Maar… Deze maand gaf samen met mijn collega Diane een online demonstratie over de overlockmachine L 460. Deze werd live uitgezonden op 10 november. Gemist? Geen probleem, je kunt deze hier terugkijken op IGTV.

Van het naaien van kleding word ik heel zen. Ik krijg rust in mijn hoofd en ik word er gewoon heel blij van. Resultaat zien van je eigen werk, van een stuk stof een tof kledingstuk maken geeft veel voldoening. Ik kan mijzelf er helemaal in verliezen als ik aan het naaien ben.

Het is een ontzettend voorrecht om met zulke prachtige machines te mogen werken. Mijn favoriet? Pfff, nou dat is moeilijk te zeggen want ze hebben allemaal hun voordelen. Thuis werk ik op de B 590 en dat is toch wel een enorme topper! In het begin heb ik heel wat oh’s en ah’s geroepen bij iedere super mogelijkheid die de machine te bieden heeft. De vele steken, zoals de siersteken en de alfabet steken, het automatisch opslaan van je laatste steek aanpassing, de kracht van de machine om soepel door leer en dikke lagen te stikken, de mega spoel en nog zoveel meer…

De B 590 heeft ook de borduurmodule erbij. Dit was helemaal nieuw voor mij, maar wat gaaf is het om te borduren. Wat ik fijn vind aan de borduurmodule van BERNINA is dat je exact terug kunt gaan naar je laatste steek om daar weer verder te kunnen, wanneer je draad breekt bijvoorbeeld. En de mogelijkheid om met de pinpoint placement exact op de juiste plek te kunnen borduren is een zegen.

De overlockmachine L 460 is een machine die veel uurtjes maakt bij mij. In de winter draag ik graag warme truien en die zijn in een handomdraai te maken met deze machine. De kracht en snelheid waarmee het gaat in combinatie met de super stretch steek zijn een genot. Maar deze machine kan nog veel meer! Dat had ik voordat ik voor BERNINA ging werken niet geweten. Met de standaard voet is veel mogelijk. Maar ook met alle andere voetjes die je erbij kunt gebruiken, zoals de rimpelvoet kun je zoveel verschillende technieken gebruiken.

Deze maand ben ik verliefd geworden op het voetje van de maand, bandapparaat #88. Met dit voetje heb ik een “party” slinger gemaakt voor een gezellig feestje, maar het voetje is ook leuk om voor de komende feestdagen een slinger te maken. De blog die ik hierover heb geschreven vind je hier.

accessoire van de maand

De afgelopen jaren heb ik al zoveel leuke dingen mogen maken voor mijzelf en voor anderen. Mijn favorieten? Op dit moment zijn dat mijn herfst jas van de foto; een patroon uit de vorige La Maison Victor. Het gepimpte spijkerjack van mijn achternichtje vind ik ook prachtig geworden.

accessoire van de maand

Hier onder deel ik nog wat van mijn andere projecten. Dank voor jullie aandacht en veel naai plezier!

Kyrsten

accessoire van de maand

accessoire van de maand

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam