Creatieve berichten over naaien

Maak een vest van restjes tricot en stik de naden door met de coverlock

Zoals ik al vaker geschreven heb, bewaar ik bijna alle restjes tricot, omdat je er vaak nog leuke dingen mee kunt maken. Dit kun je ook in eerdere blogberichten van mij zien. 
Het vest dat ik nu heb gemaakt, heb ik al vaker gemaakt. In deze blog laat ik zien hoe je met de coverlock naden door kunt stikken. 

Ik heb een paar van deze vesten in effen stoffen en ik heb nu drie ‘bonte’ vesten van restjes stof. Ik draag ze ontzettend graag. Ze zijn makkelijk om even snel aan te schieten. Ik ben leerkracht en in de huidige tijd moeten de ramen extra vaak open staan, dan wordt het al snel fris in de klas. Dus ik heb eigenlijk altijd wel een vest mee naar school.

In een vorige blog van mij, kun je precies zien hoe je een patroon in stukken kunt verdelen. Dit kan met een vest, maar ook met een t-shirt, longsleeve, rok, trui of bolero. Eigenlijk kun je ieder patroondeel in kleinere stukken verdelen. 

Het naaien

Als je alle lapjes hebt geknipt, dan is het handig om de lapjes per patroondeel bij elkaar te leggen. Je hebt dan verschillende stapeltjes:

  • 2 stapeltjes voor de mouwen
  • rugpand
  • 2 stapeltjes voor de voorpanden

De losse lapjes stik je met de locksteek aan elkaar. Vervolgens strijk je alle locknaden plat naar beneden toe.

strijk de naden plat voordat je ze kunt doorstikken

Strijk alle naden netjes plat.

Doorstikken met de coverlock

Als alle naden netjes plat gestreken zijn, dan kun je met de coverlock de naden gaan doorstikken. Ik gebruik hiervoor 3 naalden en 3 verschillende kleuren naaigaren. Voor het doorstikken kun je gewoon kleine klosjes naaigaren gebruiken. Dan hoef je niet van alle kleuren en tinten grote klossen op voorraad te hebben. Voor de onderdraad gebruik ik wel een grote klos lockgaren.

Doorstikken met de coverlock met drie kleuren naaigaren

Naden doorstikken met de coverlock

Zorg er bij het doorstikken voor dat je steeds dezelfde afstand tot de naad houdt. Werk alle afgeknipte draden met een naald naar achteren toe. Het doorstikken met de coverlock is wel heel veel werk, maar geeft ook een ontzettend mooi effect, wat ik de moeite wel waard vind.

Coverstiksels in drie kleuren naaigaren

Als je alle naden van de afzonderlijke panden met de coverlock hebt doorgestikt, dan kun je het kledingstuk verder in elkaar zetten. Ik gebruik hiervoor weer de locksteek. 

Het resultaat

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam