Creatieve berichten over naaien

Unboxing B 540 en L 460 met Sofie van WISJ designs

Of ik blogberichten wou schrijven op de BERNINA blog? Met tutorials en zo. En of ik zo mijn ervaringen met de BERNINA naaimachines wilde delen? Ja hoor! Wat een eer! En tegelijk ook een manier om mij terug wat vaker aan het bloggen te zetten. In mijn eerste blog laat ik jullie de Unboxing van mijn BERNINA-machines zien.

Want zo begon mijn online avontuur. Met een blogbericht met de quote “You have to be a beginner before you can be anything else.” Vier jaar later voel ik me soms nog steeds een beginner, maar is er ook wel “anything else”. Wat dan? Ik stel me even voor. 

Wie? 

Ik ben Sofie, 34 going on 24, vrouw van Wouter en mama van Jente en Isa, 2 dames van bijna 6 en bijna 3. Als je de eerste letters van onze voornamen combineert, krijg je het woord WISJ. Dat leek me wel een mooie naam voor mijn onderneming, want elk lid van ons gezin heeft op een bepaalde manier zijn bijdrage. Onze website biedt een overzicht van wat we precies doen bij WISJ designs. Maar kort gezegd, dat waar ik elke dag mee bezig ben (ja, het is inderdaad mijn fulltime job 😉 ) is naaipatronen tekenen en tutorials schrijven en fotograferen. In de webshop vind je alle naaipatronen die ik tot nu toe tekende. Psst, er zijn ook heel wat gratis naaipatronen bij. 🙂 De WISJ patronen zullen dus in deze blogberichten vaak aan bod komen. Nog meer naaicreaties deel ik ook via Instagram en onze Facebookpage

unboxing bernina B540 en L460 - Sofie van WISJ Designs

Naaimachines

Naaimachines zijn dus een belangrijk gebruiksvoorwerp hier. Onmisbare werktoestellen eigenlijk. En toegegeven, sinds ik ben begonnen met naaien bijna 6 jaar geleden, heb ik niet met de meest degelijke toestellen gewerkt. Ik had eerst oude naaimachine die nog van mijn oma geweest is. Toen mijn oudste dochter 3 weken was, kocht ik overlock, zo’n beginnersmodel en nog twee jaar later kocht ik eindelijk een bescheiden eigen naaimachine. Dat was het.

Je kan je dus voorstellen dat ik echt een gat in de lucht sprong toen de B 540 en L 460 machines van BERNINA toekwamen en dat ik van de ene verbazing in de andere viel tijdens de eerste testjes. 

Unboxing

Eerst uitpakken, die beauties! Mijn allereerste unboxing filmpje ooit. Heel vreemd om mezelf te zien. Ik zette er een muziekje onder en doe de verdere uitleg hieronder.

Installeren

Dit is mijn naaihoekje. We staan op het punt om te verhuizen naar een plaats waar ik een eigen studio heb, maar tot dan is het woonkamer/naaikamer.

Unboxing Bernina 540 & L460 - Naaikamer

En nu, eventjes mijn eerste ervaringen delen met de B 540: 

 • Het werkblad van de B 540 is een heel fijne ervaring! Je hebt wat meer grip én er staan veel lijntjes op waardoor je de stof veel rechter onder de voet kan laten doorgaan. 

bernina unboxing B540 en L460

 • De kniehevel is helemaal geweldig! Ik ben het nu al gewoon eigenlijk, wanneer de naaivoet omhoog moet, gewoon mijn knie opzij te duwen. Heel gemakkelijk om zo je twee handen vrij te houden om je stof te verplaatsen. 

bernina unboxing B540 en L460

 • Bij BERNINAzijn de spoelen veel groter. Ik koop nu standaard 2 klossen garen en ik moet tijdens het naaien de spoel niet meer opnieuw bevoorraden. Heerlijk!
  bernina unboxing B540 en L460
 • De naaivoetdruk kan je aanpassen. Dat is helemaal anders dan op mijn vorige naaimachine waar ik met de draadspanning zat te ‘sukkelen’. Bij stretch stoffen zet ik de naaivoetdruk heel laag en bij heel geluste french terry zelfs op het allerlaagste. Voor katoen staat die dan weer veel hoger. Je kan zo de machine perfect instellen volgens de stof die je gebruikt.
  Unboxing BERNINA - Naaivoetdruk Screen
 • Helemaal nieuw voor mij was de bediening op het scherm aka op de ‘smartphone in zijlig’ (volgens de man des huizes). En dat pennetje vind ik wel een heel grappige toevoeging. Je kan ook met je vinger bedienen, maar dit is veel leuker. En kijk, er is een magneet aan de zijkant die het pennetje vasthoudt. 

Penunboxing bernina B540 en L460

 • Er zit zo’n leuk kastje bij voor alle accessoires. En dat kan je, ook via de magneet, vastplakken tegen de achterkant van je machine. 

Accessoirekastje

 • De ingebouwde verlichting vind ik een grote plus. Ik werk in een vrij donker hoekje en dit is echt een verademing. 

Belichting

 • De B 540 heeft geen ingebouwde boventransport, dus ik vulde aan met boventransportvoet #50. Wat mijn ervaringen hierover zijn, lees je in de volgende blogpost. 

Boventransportvoet

Boventransportvoet

Mijn algemene indruk bij zowel B 540 als L 460 is dat je de machines perfect kan instellen om een optimaal naairesultaat te krijgen. Dat gevoel van controle had ik zeker niet bij mijn vorige machines. Het is even zoeken hoe die instellingen (en dan heb ik het gewoon over die naaivoetdruk, steeklengte en soort steek bij B 540 en over de differentieelknop en de naalddraden bij L 460) echt perfect zijn, maar eens je dit voor een aantal stoffen hebt gedaan, is het zo gemakkelijk werken. 

unboxing bernina B540 en L460

unboxing bernina B540 en L460

Happy sewing en tot snel!

Sofie – WISJ designs

Benodigde producten:
BERNINA 540
BERNINA 540
BERNINA L 460
BERNINA L 460
Boventransportvoet #50
Boventransportvoet #50

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   • Hanneke Verhage BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hallo

    Ik heb de Bernina 480, en de lockmachine L460, niks dan lof over deze mooie machines, alleen heb ik wel 2 minpuntjes ontdekt bij de L460 en dat is dat er geen draadinrijger op zit, wat ik toch wel mis, en geen handvat om hem op te tillen, ik vind dit niet gemakkelijk, verder ben ik super tevreden, maar voor die prijs, hadden ze die 2 dingen er wel bij mogen doen

    Veel plezier op je macines

    Groetjes Hanneke

   • Sofie - WISJ designs BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Dag Hanneke

    Dank je voor je berichtje!

    Een automatische draadinrijger heb ik zelf nooit gehad, dus ik mis dit hier ook niet. Ik vond het inrijgen heel vlot gaan na het zien van dit filmpje: https://youtu.be/v_c2AkuaF-A . Er zit wel een accessoire bij de machine (vastgemaakt op het klepje, helemaal rechts) waarmee je de draden vlotter door de naalden kan duwen. Maar ik werk eigenlijk altijd met het pincetje dat erbij zit, gaat best goed.

    Wat het handvat betreft, is het best eenvoudig om de machine op te heffen als je achterin, tegenover de klossen, je hand in de holte steekt. Dat is eigenlijk het handvat. Zo kan je de machine perfect met één hand verzetten.

    Groetjes en jij ook nog veel plezier met je machines!

    Sofie

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam