Creatieve berichten over naaien

Basics hoeven niet saai te zijn!

Basics naaien: you love it or you hate it. Neem bijvoorbeeld een zwart t-shirt. Ga je dat zelf maken of bespaar je de tijd en moeite door er eentje in de winkel te kopen? 
Zelf wordt ik er niet heel happy van om basics te maken en koop ik dat simpele shirtje voor onder die blouse in de winkel. Maar soms wil je een basic die net wat extra heeft. Die net beter past. En dan kies ik ervoor om deze zelf te maken, zonder dat het saai wordt. 

Ik miste tops met lange mouwen in mijn kast en besloot daarom twee nieuwe Gable tops te maken. Een patroon met een hoge neklijn waardoor het net even anders is dan een normaal shirtje. Voor de eerste versie koos ik een camel kleurige tricot, een kleur die ik meer terug wil laten komen in mijn kledingkast. Voor de tweede gebruikte ik een rest stuk zwarte tricot. Ik had hier niet genoeg van om een versie met lange mouwen te maken en maakte daarom de variatie met contrast accent aan de mouwen. Het maakt een basic zwarte top net even spannender!

De tops maakte ik op mijn bernette 77 naaimachine. Om de stof goed te verwerken gebruikte ik speciale jersey naalden. Om de top netjes af te werken gebruikte ik een tweelingnaald voor de zomen en het doorstikken. De zijnaden en afwerking deed ik op de lockmachine. 

 

De neklijn aan de voorkant legde ik iets verder naar beneden omdat deze anders te hoog in mijn nek zit. Het midden punt bracht ik daarom vier centimeter naar beneden in plaats van twee. Ook stikte ik deze naden door met de tweelingnaald. Om op de juiste lijn te stikken gaf ik met oplosbare pen aan de goede kant kleine streepjes voor de stiklijn. Op de zwarte top gebruikte ik krijtstreepjes om dit aan te geven. Krijt of oplosbare pen werkt altijd heel fijn om dit soort markeringen aan te geven. Let er wel op dat je de markeringen weg haalt voordat je de stof strijkt, anders heb je kan dat je de pen of krijt erin strijkt en verdwijnt deze niet meer! 

Het werken met de tweelingnaald gaat heel gemakkelijk op de b77. De bernette 77 heeft zelfs een speciale functie waarmee je kan aangeven dat je met een tweelingnaald werkt en kan aangeven wat de breedte is van je tweelingnaald. Zo zorgt de machine ervoor dat je geen steken maakt waarbij de naald op het voetje terecht komt. 
De b77 wordt ook standaard geleverd met een tweede kloshouder die je bovenop de machine kan zetten. Ik rijg altijd wat garen op een extra spoeltje en gebruik deze voor de tweede naald. Voor het beste resultaat zet je de draadspanning iets lager. 

Het resultaat zijn twee mooie basic tops, die door het model en kleuren net wat spannender zijn!

Deze mooie basic top zelf maken? Het patroon is van Jennifer Lauren Handmade.
Meer van mij zien? Volg mij op Instagram! 

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: katoenen tricot, tweelingnaald
Benodigde producten:
bernette 77
bernette 77

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam