Creatieve berichten over naaien

In de Kijker: Karen Lipton

Accessoire van de maand: BERNINA SteekRegulator (BSR)!

Elke maand komt er een leuk project op de BERNINA blog te staan, gemaakt met het accessoire van de maand om jullie te inspireren. We willen jullie graag voorstellen aan de personen achter deze projecten. Vandaag is dit Karen, onze BERNINA demonstratrice. Karen maakte deze maand met behulp van BERNINA SteekRegulator (BSR) deze té leuke tas! De BSR is het accessoire van de maand december. Dat betekent dat je dit accessoire dus nog een paar dagen met 15% korting kunt kopen bij jouw BERNINA dealer🙂

In de Kijker

Hallo allemaal, ik ben Karen Lipton, quiltster, lesgeefster en musicus. De afgelopen 15 jaar heb ik workshops en trainingen voor BERNINA gegeven bij dealers en op creatieve beurzen. Met veel plezier heb ik de mogelijkheden van BERNINA naai- en quiltmachines gedemonstreerd. Maar net zo veel heb ik genoten van het contact met de lieve quilters en naaisters die langs komen om te kijken naar een nieuwe machine of gewoon hun enthousiasme voor BERNINA te delen. Ik heb een droombaan!

Zoals bij iedereen, heb ik dit jaar de persoonlijke contacten erg gemist. Ik blijf positief, en hoop dat in de komende jaar het weer kan! 

In 1978 kwam ik uit de VS met mijn man een kind naar Nederland. We zouden hier vijf jaar gaan wonen en werken. Het duurde niet lang voor we wisten dat we hier wilden blijven. Vier jaar later werd onze tweede kind geboren en sindsdien wonen we heel gelukkig in een Componistenbuurt. Als musici kan je geen beter adres hebben!

Ik was voor de verhuizing al begonnen met het maken van quilts. Voor mij was het vanzelfsprekend dat dit op de naaimachine gebeurde. Toentertijd was er hierover weinig informatie beschikbaar en heb ik met vallen en opstaan geleerd hoe het moet.

Mijn eerste ontdekking was de boventransportvoet, een onmisbaar voet voor iedere quilter! Met die voet blijven de dikke lagen van een quilt ”sandwich” netjes op elkaar terwijl je ze aan elkaar stikt. En, je kan hele mooi ronde patronen met de boventransport quilten, niet alleen rechte lijnen stikken.

In de jaren 90 begon de interesse voor quilten met de naaimachine in Nederland te groeien en zo ben ik begonnen workshops in quiltwinkels te geven om de technieken aan andere geïnteresseerden te leren.

Ik ben tegelijk met de introductie van de BERNINA SteekRegulator – de BSR – mijn werkzaamheden bij BERNINA begonnen. Het was een grote sprong vooruit in de quiltwereld om een voet te hebben die de steeklengte regelde voor het uit de vrije hand quilten. Geen frustratie meer over ongelijke steken op je mooie quilt!

Als je de moeilijke free-hand patronen wilt quilten, zoals bij veren, is de BSR onmisbaar!

Sindsdien heb ik met vrijwel alle naai- en borduurmachines van BERNINA gewerkt. Bijzonder was de introductie, een paar jaar geleden, van de eerste BERNINA longarm machines. Dit jaar heeft BERNINA de nieuwste longarm machine, de BERNINA Q 16, op de markt gebracht in de Benelux. Het is dezelfde  fijne machine als toen, maar deze is iets kleiner en past beter in een Nederlandse kamer. De  tafel kun je inklappen en is in hoogte verstelbaar, fijn voor de lange Nederlandse benen! Mijn collega Gabrielle van der Vliet en ik hebben de leuke opdracht om de trainingen en projecten voor de Q 16 te maken. Op de blog kun je ons volgen om te zien wat er allemaal mogelijk is met deze mooi machine. Klik hier om de quilt-along van de poef die wij met de Q 16 maakten te zien!

Naast mijn BERNINA werk, geef ik nog steeds workshops in het binnen- en buitenland. Ik vind projecten maken met de siersteken en letters op de machines ook leuk voor op de blog en op beurzen.

Sinds kort heb ik een nieuwe machine, de B 790 PLUS Special Edition. Voor het eerst heb ik een machine met een stitch designer, dit is altijd een wens van mij geweest. Eigen siersteken ontwerpen, yes!

En als ik niet achter de naaimachine zit, zit ik achter de cello, oefenen voor de volgende orkest repetitie.

Bedankt voor het lezen. Heb je vragen over machinaal quilten? Laat me het weten!

Cheers,

Karen

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam