Creatieve berichten over naaien

Nieuw patroon van Smospotten en Snoesjes – BUNNY

Nieuw patroon van Smospotten en Snoesjes – BUNNY

De laatste maanden ben ik zo hard bezig geweest met het maken van een nieuw naaipatroon, dat ik niet anders kan dan er op BERNINA blog over te schrijven. Het is een nieuw en GRATIS patroon dat BUNNY heet. Wat het juist is dat kan je hieronder lezen! 

Wat is het Bunny patroon? 

Oorspronkelijk was Bunny een sweater dat in mijn hoofd zat. Toen ik het vertelde aan Marieke en Suzan (mijn lieve naaivriendinnen), werd er meteen gebrainstormd. “Wat zou het leuk zijn als er een kap bij is!” “Wat als ik er nu ook eens een bomber van maak…” Ik had er slapeloze nachten van, mijn hoofd stond niet stil. Maar vandaag kan ik met trots zeggen dat Bunny een 3 in 1 patroon is. Een SWEATER, een HOODIE en een BOMBER.

Bunny - gratis patroon

Waarom een Bunny maken? 

Wat maakt de Bunny zo speciaal?

  • Eén van de leukste kenmerken van Bunny zijn de steekzakken. Als je er niet op let, kan je ze bijna niet zien. 
  • Uit de zakjes kan je diertje of iets anders laten piepen. Je kan dit gemakkelijk doen met flockfolie. Ik schreef er een heel stappenplan over in mijn tutorial.
  • Je kan eindeloos colorblocken, of juist niet. Zoveel keuze! 

Waarom zou je hem moeten maken?

  • Eerst en vooral heb je keuze uit 3 modellen. De sweater, de hoodie en de bomber. Ik maakte ze allemaal enkele keren en ben het nog steeds niet beu!
  • Hoewel ik enkel 2 dochters heb, is het Bunny-patroon unisex. Het kan zowel voor jongens als voor meisjes! 
  • Het is een patroon vanaf maat 92 tem 158. Het kan dus zowel voor schattige kleuters als voor coole tieners.
  • Het patroon werd uitgebreid getest door mijn lieve testers.
  • Bunny wordt jullie GRATIS aangeboden!  

 

 Bunny sweater

We nemen eerst een kijkje naar de sweater. Voor deze sweater ging ik aan de slag met groen en lila. Lila is al sinds de lente terug een modekleur en ik ben er helemaal fan van! Beide ‘french terry’ stofjes kocht ik bij de lokale stoffenwinkel. Ik werkte af met boordstof omdat de patroondelen daar zo voor voorzien zijn. Ik tekende ze namelijk op 70%. Als je graag afwerkt met de french terry of sweatstof zelf, dan raad ik aan om zelf de boorden te tekenen om 80%. Dan heb je wat met speling. Juliette toont jullie met veel plezier de Bunny sweater!

Bunny sweater

bunny sweater aan-foto

Bunny hoodie

Een hoodie of een sweater met kap. Wat was me dat een uitdaging! Goed idee hoor van mijn naaivriendinnen, maar ik had geen idee hoe ik eraan moest beginnen. Ondertussen weet ik perfect hoe je een kap kan tekenen voor eender welke sweater. Dus laat gerust een reactie achter als je er interesse in hebt, wie weet schrijf ik er eens een blogpost over op BERNINA blog. 

Voor deze hoodie mixte ik 3 kleuren door elkaar. Niet de typische kleuren die ik normaal zou uitkiezen, maar toen ik ze samen zag, zag het er zo tof uit! Misschien een beetje retro zelfs. Ella toont met veel plezier hoe je wegkomt met zo’n hoodie! 

Bunny hoodie

Nieuw GRATIS patroon van Smospotten en Snoesjes - BUNNY

 

Bunny bomber 

Last but not least, de bomber! Iets wat ik heel graag maak voor mijn dochters als het niet te ingewikkeld is. Dus geen voering en blinde steken. Gewoon een bomber op de simpelste manier dat het kan. Ik werkte de onderkant af met een elastiek, ik vind het zo’n leuk effect! Juliette laat jullie nog eens zien hoe cool het Bunny patroon is.


Bunny bomber

gratis patroon

Heb ik jullie overtuigd om ook aan de slag te gaan met het gratis Bunny patroon? Dan kan je het patroon en de tutorial gaan downloaden op mijn blog Smospotten en Snoesjes : KLIK HIER

Voor ik het vergeet! Ik post de hele maand januari mijn versies van de Bunny op Instagram. Ook deel ik er de versies die mijn testers maakten en alle Bunny’s die jullie maken. Dus kom zeker een kijkje nemen: KLIK HIER

Veel naaiplezier! 

xxx Neeltje

 

Nieuw patroon van Smospotten en Snoesjes – BUNNY

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam