Creatieve berichten over naaien

Oranje jersey top uit de Knipmode

Onlangs maakte ik deze mooie oranje top uit de Knipmode. Het patroon is net zoals mijn favoriete tricot top patroon net even anders maar door de jersey stof heel comfortabel en veelzijdig. Het patroon is afkomstig uit de Knipmode van oktober 2020, patroon 20.

Over de top

De top heeft een overslag effect aan de voorkant, raglanmouwen die aan de onderkant voller zijn met manchetten en een iets hogere kraag. Aan de achterkant sluit de top met twee knoopjes in de hals en zit er een keyhole zodat de top over je hoofd gaat ;). Ik maakte de top uit een katoenen tricot in een brique/koper-oranje kleur. Normaal staat oranje mij niet maar deze net donkerdere kleur vind ik erg leuk en ontbrak nog in mijn kast. 

De top naaien

De top maakte ik met behulp van de bernette 77 machine. De machine heeft vooringesteld opties voor verschillende stoffen. Deze zijn gemakkelijk de vinden onder het paspop icoon op het touchscreen. Ik koos de instelling voor licht geweven stoffen, waarna de machine zelf de passende draadspanning aanneemt en een steek voorstelt. Ook zie je op beeld welke naald en garen worden aangeraden voor de stof. Voor het naaien gebruikte ik een jersey naald en de naden stikte ik met steek 11, een steek die lijkt op kleine bliksemschichtjes. Voor rekbare stoffen is het altijd belangrijk de juiste steek te gebruiken zodat de draad niet breekt als je de stof uitrekt. De juiste naald zorgt ervoor dat je steken er mooi uitzien en dat je geen halen in je stof krijgt bijvoorbeeld.

 

De kraag aan de voorkant vond ik een puzzeltje hoe deze gestikt moest worden, ik kwam er niet helemaal uit met de instructies uit de Knipmode. Misschien heb ik deze niet helemaal in elkaar gezet zoals bedoelt was maar hij ziet er wel netjes uit. Aan de voorkant heb ik de kraag doorgestikt, hier gebruikte ik een smalle zig-zag steek.

Voor de key-hole aan de achterkant gebruikte ik mondkapjes elastiek voor de lusjes, het was wat ik in huis had en werkt erg goed! Ook koos ik voor zwarte knoopjes om met even een contrast te geven aan de top. 

Het eindresultaat

Ik vind deze Knipmode top erg leuk geworden! Door de constructie en details zou ik dit patroon aanraden voor gevorderde beginners die een uitdaging willen. Door de effen stof zie je de belijning van het patroon goed. De top is door het model net wat interessanter dan een standaard t-shirt, maar zit net zo comfortabel door de jersey stof. 

Is dit een top die jij zou dragen of maken? Laat het weten in de comments! 

Vond je deze blog leuk? Volg mij ook op Instagram voor meer naaiwerk en inspiratie: @Lisa_sews

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: garen, naaimachine, stof
Benodigde producten:
bernette 77
bernette 77

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam