Creatieve berichten over naaien

In de Kijker: Neeltje (Smospotten en Snoesjes)

Accessoire van de maand: Koordvoet met 3 gleuven #22

Elke maand komt er een leuk project op de BERNINA blog te staan, gemaakt met het accessoire van de maand om jullie te inspireren. We willen jullie graag voorstellen aan de personen achter deze projecten. Vandaag stelt Neeltje van Smospotten en Snoesjes zich voor. Zij maakte mooie prinsessenjurken voor haar dochters en versierde deze met de koordvoet met 3 gleuven #22. Koordvoetje #22 is het accessoire van de maand februari. Dat betekent dat je dit accessoire dus nog een paar dagen met 15% korting kunt kopen bij jouw Authorized BERNINA Dealer? Ben je benieuwd wat voor leuke projecten Neeltje nog meer deelde op de BERNINA blog? Bekijk haar overzicht dan hier!

Image of Koordvoet met 3 gleuven #22.

Koordvoet met 3 gleuven #22

De koordvoet met 3 gleuven #22 is ideaal voor het tegelijkertijd opnaaien van meerdere garens, wollen draden of koorden.

Meer informatie

In de Kijker

Hallo, ik ben Neeltje en ik mag mezelf sinds juli 2020 ambassadeur van BERNINA heten. Klinkt chique hè? Nu ja, ambassadeur wil eigenlijk zeggen dat ik BERNINA vertegenwoordig door te naaien met hun machines en artikels schrijf over mijn ervaringen. Eigenlijk mag ik gewoon mijn hobby uitvoeren bij BERNINA, leuk toch? Ik doe echt niets liever dan naaien voor mijn kinderen. Daar ben ik 7 jaar geleden mee begonnen en ik doe het nog steeds. Dat is trouwens wat ik vertel als mensen vragen hoe het komt dat ik ben beginnen naaien: “Ik had een baby en wou zelf slabbetjes maken.” Na de slabbetjes kwamen rokjes, dan kleedjes, broekjes… Je snapt het wel, ik kon niet meer stoppen!

Na het naaien kwam het bloggen en influencen. Weer zo’n chique term. 5 jaar geleden begon ik met Smospotten&Snoesjes. Mijn blog / Instagrampagina waar ik echt wel trots op ben. Iets wat in al die jaren zo hard gegroeid is. Ondertussen teken ik geregeld kinderpatronen die ik gratis deel. Zo blij met waar Smospotten&Snoesjes nu staat. Maar hé, wie weet wat 2021 nog allemaal brengt.

Na 7 jaar naaien vond ik het wel nodig om met een goede naaimachine te gaan werken. BERNINA stelde me de BERNINA 740 voor. De Rolls Royce van de naaimachines liet ik me vertellen. En of ze gelijk hebben. Ik heb nog nooit zo vlot genaaid. Het geluid alleen al doet me denken aan een spinnende poes. Heerlijk om ermee aan de slag te gaan. Op die manier maakte ik ook kennis met ‘boventransport’. Dat zit standaard op mijn naaimachine. Ik hoef er alleen de juiste voetjes voor te gebruiken. 

Image of BERNINA 740.

BERNINA 740

Met haar 9 mm steekbreedte is de nieuwe BERNINA 740 zeer geschikt voor mooie siersteken. Met het geïntegreerde boventransport beheerst zij zelfs de fijnste stoffen probleemloos.

Meer informatie

Nu vragen jullie zich waarschijnlijk af of ik nog iets anders doe dan naaien, fotograferen, patronen tekenen en Instagrammen… Wel ja hoor! Ik ben eerst en vooral mama van 2 snoesjes. Wij houden ervan om uitstapjes te doen, te gaan wandelen, gezelschapsspelletjes te spelen en in het zwembad te spelen in de zomer. Daarnaast ben ik ook nog kleuterjuf. Ik vind het geweldig om nieuwe thema’s uit te werken en de klas om te toveren zodat de kleuters er zich echt kunnen inleven. Het is dus niet zo abnormaal dat we soms met het hele gezin zitten te knutselen in het weekend. 🙂 Je hoort het! creatieve genen in ons gezin.

Naai dilemma’s

Wat draag je tijdens het naaien? 

Oh altijd comfy pants. Ik zou me niet kunnen concentreren als mijn broek te veel spant of ik met mijn jurk blijf hangen als ik verhuis van stoel naar stoel. Geef mij maar een trainingsbroek! 

Overdag of ‘s avonds naaien? 

Overdag! Heel soms ‘s avonds, maar meestal ben ik daar te moe voor en hang ik gewoon wat in de zetel. Ik kijk ook graag tv, dat vergat ik te zeggen. Haha.

Pietje Precies of niet?

Ik ben een MEGA Pietje Precies. Ik ben vaak niet tevreden over kledingstukken omdat er een heel klein foutje in zit dat niemand ziet. Maar ik weet dat het er is, dus die kleren worden vaak niet gedragen of vliegen de vuilbak binnen.

Ben jij iemand die “even tien minuutjes” naar de stoffenwinkel gaat en met handen vol naar buiten komt, of het tegenovergestelde? 

Naar de stoffenwinkel gaan is echt een uitje voor mij. Ook al heb ik maar 1 ding nodig, ik kijk altijd heel de winkel rond, doe eens een babbeltje hier en daar en doe daarna nog eens een rondje in de winkel. 

Is je naairuimte een georganiseerde chaos of altijd netjes? 

Ik ben een Pietje Precies, dus ook op vlak van netheid. Mijn naaikamer is altijd netjes opgeruimd en er ligt telkens maar 1 project op tafel.

Hoeveel meter stof gebruikt?

Deze is moeilijk. Maar ik wou het zelf te weten komen dus ik ben even gaan rekenen en kom aan 60 meter per jaar! Dat is veel niet?

Hoeveel naaiprojecten? 

Wel sinds het begin dat ik blog, wou ik dat op wekelijkse basis doen. Om de één of andere reden is dat zo gebleven. Sterker nog, ik kom soms aan het dubbele en soms bestaat een outfit uit meerdere stuks. Dus ik ben gewoon al mijn projecten van 2020 gaan tellen (dat is handig aan Instagram). Ik kom aan meer dan 100 projecten op een jaar…

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hannie Jansen

    Dag AmberJe bent zeker een zeer creatief en bezig persoon. Erg leuk om je blog hier te lezen herken er ook wel iets in.Jammer dat wij nu niet naar de stoffenwinkels kunnen  Ook ik heb een Bernina 740 alleen is deze al heel oud maar zingt nog steeds. Mijn nieuwe machines kunnen er nog steeds niet aan tippen.Creatieve groetHannie.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam