Creatieve berichten over naaien

Versier een prinsessenjurk met koordvoet met 3 gleuven #22!

Neeltje maakt deze maand een leuk project met koordvoet met 3 gleuven # 22! In deze blog deelt Neeltje met jullie hoe ze precies op dit project is gekomen en wat er allemaal voor nodig is om zo’n leuke jurk zelf te kunnen versieren! Deze maand is het koordvoetje met 3 gleuven het accessoire van de maand. Dat betekent dat je dit voetje in februari met 15% korting kunt kopen bij jouw BERNINA dealer🙂 Eerder deze maand schreven we al over de koordvoet met 3 gleuven #22. Dus ben je benieuwd naar meer informatie over dit accessoire? Lees dan hier meer!

Image of Koordvoet met 3 gleuven #22.

Koordvoet met 3 gleuven #22

De koordvoet met 3 gleuven #22 is ideaal voor het tegelijkertijd opnaaien van meerdere garens, wollen draden of koorden.

Meer informatie

Aan de slag met het naaivoetje van de maand – koordvoet met 3 gleuven #22

Ik ging aan de slag met het naaivoetje van de maand. Namelijk de koordvoet met 3 gleuven #22. Deze koordvoet is ideaal voor creatieve projecten zoals het versieren van kleding, accessoires, enzovoort. Toen ik wist dat de koordvoet in de kijker zou gezet worden in de maand februari begonnen mijn radertjes te werken. Februari is Carnaval-maand toch? En heb ik niet toevallig thuis twee prinsessen rondlopen? Ja hoor! Ik maakte twee prinsessenjurken en versierde deze met kleurrijke linten waarvoor ik de koordvoet met 3 gleuven gebruikte. 

Prinsessenjurk versieren

De gele prinses

Ik had zoveel plezier met het creëren van deze jurken. Ik nam de meisjes één voor één mee naar de stoffenwinkel en ze mochten zelf de stoffen uitkiezen. Mijn verbazing was groot toen Ella een gele stof koos. Ik denk dat zij de ‘roze fase’ ontgroeid is ;). Goed, een gele prinses, daarbij horen gouden lintjes vond ik. Aan de slag! 

Eerst en vooral tekende ik lijnen op het pand waar de linten moesten komen. Dat ik handig want dan weet je zeker dat ze recht zijn.

lijnen tekenen

 

Daarna schoof ik de linten door de koordvoet met 3 gleuven. Dit vraagt een beetje oefening als je het nog niet veel gedaan hebt.

koordvoet met 3 gleuven

 

Je kan kiezen uit verschillende siersteken. Maar ik ging voor een simpele zigzag-steek. Het is belangrijk dat je de breedte van de steek aanpast. Niet de lengte. Ik zette hem op 5.5.

breedte van de steek

 

Nu kan je beginnen stikken. Hou de linten of koorden goed vast en laat ze zachtjes door de koordvoet glijden.

koordvoet met 3 gleuven #22

 

Het resultaat is prachtig! Echt ideaal voor een prinsessenjurk! 

prinsessenjurk versieren

 

Nadat de koorden bevestigd werden, ben ik nog een 4-tal uren bezig geweest om de prinsessenjurk af te werken. Ik weet het, veel werk… maar de voldoening en de lach op de gezichten van mijn kinderen is zo leuk! 

de gele prinses

 

De roze prinses

Kleine zus ging voor een roze prinses. Zoals jullie konden zien gebruikte ik bij de gele jurk allemaal dezelfde linten. Bij ons roze prinses wou ik eens 3 verschillende kleuren proberen. Ik was heel benieuwd naar het effect. 

De manier van werken is hetzelfde. Je schuift de linten door de koordvoet met 3 gleuven #22. Nu moet je er wel voor zorgen de de kleurtjes altijd op dezelfde plaats liggen.

3 kleuren linten

Stikken maar!

3 kleuren lint

 

Kijk maar naar het resultaat. Het is zo mooi om de 3 kleuren naast elkaar te zien.

prinsessenjurk

 

En zo ontstond er ook een roze prinses…

de roze prinses

 

Ik ben echt in de wolken met mijn twee prinsessenjurken. Zijn jullie benieuwd naar meer foto’s? Ik deel ze de komende dagen met veel plezier op mijn Instagram-pagina: KLIK HIER

Bedankt om te komen lezen! 

xxx Neeltje 

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam