Creatieve berichten over naaien

Boho chic voor kinderen – met gratis patronen

Boho chic voor kinderen met gratis patronen. Ik mocht aan de slag met de nieuwste stoffen uit de naaiwereld. Stoffen met een Bohemian twist. Ze zijn van het nieuwste stoffenmerk ‘Bohelie fabrics’, pareltjes kan ik jullie verzekeren. En hoewel ik de stoffen graag voor mezelf had gehouden, vond ik ze ook wel perfect voor kinderen. Het outfitje dat ik maakte is boho chic en dat gemaakt met gratis patronen! 

 

Boho chic voor kinderen

De patronen

Om dit outfitje te creëren kan je aan de slag gaan met gratis patronen. Namelijk de Charlie top van Smospotten & Snoesjes (ja dat ben ik 😉 ) en een maxi rok die je gemakkelijk zelf kan berekenen en uittekenen.

Charlie top

Ga het patroon en de tutorial snel downloaden: KLIK HIER

Voor de Charlie top had ik 2 soorten stoffen. Ik wil namelijk eens afwisselen. De eerste stof is dezelfde als de rok. Een fijne viscose. Heerlijk bij zomers weer. De tweede stof is een zalmkleurige tricot. Hoewel ik voor beide stoffen hetzelfde patroon gebruikte, ging ik toch anders te werk voor de afwerking.

Bij de viscose werkte ik de randen af met een rolzoom. Dit kan je heel gemakkelijk doen met je overlock. 

Afwerking rolzoom

Aan-foto viscose

Voor de tricot werkte in de randen af met een tweelingnaald. Dit deed ik omdat het rekbare stof is. Een tweelingnaald zorgt ervoor dat de rek behouden blijft. Op de foto hieronder zie je het verschil tussen beide tops.

Afwerking tweelingnaald

aan-foto tricot

 

Maxi rok

Zoals ik al eerder zei kan je een maxi rok heel gemakkelijk zelf uittekenen. Je neemt de tailleomtrek van je kind en doe dit maal 2. Dit is de breedte van je rok. Voor de lengte meet je vanaf te taille tot aan de enkels ongeveer. Dit is de lengte van je rok. Hou hierbij rekening dat je 2cm naadwaarde bij telt aan de breedte en 6cm naadwaarde aan de lengte. Zo heb je 3cm om de bovenkant af te werken en om te zomen om een elastiek door te schuiven en 3cm om de onderkant van de rok twee keer 1,5cm om te zomen. Zijn jullie nog mee? 

Het resultaat is in ieder geval heel zomers! 

maxi rok

 

Tips en tricks

Nog enkele tips en tricks die ik wil meegeven met jullie. Hiervoor ging ik aan de slag met mijn BERNINA 740

Image of BERNINA 740.

BERNINA 740

Met haar 9 mm steekbreedte is de nieuwe BERNINA 740 zeer geschikt voor mooie siersteken. Met het geïntegreerde boventransport beheerst zij zelfs de fijnste stoffen probleemloos.

Meer informatie

#1 Werken met een fijne viscose doe je zo.

Op mijn Bernina 740 zie je een paspopje staan. Als je daarop klikt zie je allerlei stofsoorten staan. Door eerst op het vraagteken te klikken en daarna op de stof, weet je over welke stof het gaat. Viscose hoort bij de stof links bovenaan.

stofsoorten

Als je die stof aanklikt, krijg je verschillende mogelijkheden. Stof doorstikken, knoopsgaten maken, rits stikken, siersteken,… noem maar op! Om de maxi rok te maken, had ik enkel ‘doorstikken’ nodig. Ik klikte die aan en meteen worden er instellingen aangepast op je naaimachine. Hoe handig is dat! 

viscose doorstikken

 

#2 Een stof met print afwerken

Natuurlijk weet iedereen hoe je een stof met print moet afwerken. Je zoomt gewoon om zouden jullie denken. Maar deze niet! Van deze stof wou ik dat alle boorden van de stof zichtbaar bleven. Dus moest ik heel voorzichtig en heel precies de zelfkant gaan omzomen. Dit vraagt enige concentratie want het is echt millimeterwerk. 

Zelfkant omzomen

resultaat zoom

 

#3 zelf biais maken

Bij het patroon van de Charlie-top kan je ervoor kiezen om je linten zelf te maken door een biaismaker te gebruiken. Op de foto hieronder laat ik even zien hoe gemakkelijk dit gaat!

biais maken

 

Aan de slag

Ziezo, hopelijk kunnen jullie nu ook aan de slag om een boho-chic outfit te maken voor je kinderen! Ik hoop alvast op een mooie zomer! 

flatlay

 

 

 

Boho chic voor kinderen – met gratis patronen

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Aurélie Iwens

    Heel mooi gemaakt Neeltje!! 👏🏼👏🏼👏🏼En ik ben al aan het sparen voor een bernina!!  X

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam