Creatieve berichten over naaien

REFASHION: Overhemd in een zomers topje

Refashion: Overhemd in topje

Read the blog in English here

Met een kast vol overhemden en geen afspraken buiten de deur ging hier de bezem eens door de kast van manlief. Het resultaat een stapel overhemden die zich perfect lenen voor refashion. En niets leuker dan het hergebruiken van de originele details. In deze blog lees je over dit proces. Wat ik met een wit overhemd deed lees je in deze blog.   

Assymetrische inspiratie

De inspiratie voor de top komt uit het stuk stof dat ik mocht ontvangen van Pauline Greuell tijdens de #REFEBULOUS challenge eerder dit jaar. Het is een canvas stof die ze met de hand heeft bedrukt. Zo mooi. Als je dit ook zou willen leren, ze geeft online workshops?. Het patroon van de top tekende ik zelf. Naast het overhemd en de canvas stof is ook een restje van een denim blouse hergebruikt. Dubbel refashion. Qua kenmerken en dikte van de stof paste deze drie super samen. 

Voor & achter

Voor de achterzijde van de top is de voorzijde van het overhemd gebruikt. Inclusief de knoopsluiting. De voorzijde van de top haalde ik uit de achterzijde van het overhemd. Eerst had ik bedacht aan de top een open rug toe te voegen, zoals je kunt zien aan de rijgdraad op de foto. Om het mezelf makkelijker te maken heb ik deze toch maar achterwege gelaten. Refashion by doing

De bovenkant van de achterzijde heb ik dicht genaaid, zodat ik de hals kon afwerken met een beleg. Zeker met een a-symmetrische halslijn werkt deze afwerking het best.

Kap mouwtjes

Als mouwtjes heb ik de manchetten van het overhemd hergebruikt. De bestaande strakke afwerking inspireerde me hier toe. De knoopsgaten kun je nog zien zitten, een leuk detail. De knoopjes heb ik er wel afgehaald. Toen ik de mouwtjes eraan had zitten vond ik ze naar verhouding wat klein. Met de stof die nog over was maakte ik een toevoeging die ik net zo verstevigde als de manchetten en stikte deze eraan. Zie de refashion stapjes hieronder:

Afwerking

De rest van het armsgat is ook met een beleg afgewerkt. Onderaan de top stikte ik met mijn BERNINA 540 een mooie zoom op 0,7 cm. Hiervoor liet ik de onderzijde steeds gelijk met het eerste streepje op de steekplaat vallen. Een makkelijke manier om recht te stikken. 

Image of BERNINA 540.

BERNINA 540

De BERNINA 540 is de perfect machine voor gepassioneerde naai(st)ers! Ontdek deze prachtige machine nu zelf.

Meer informatie

Perfecte refashion van een afgedankt overhemd in een unieke top, ik ben er blij mee. En helemaal passend in de blauwe week van #sewhappycolor2021. Weer zo’n leuke Instagram challenge.

Neem je een kijkje op mijn Instagram om nog meer leuks in het blauw aan te treffen?

Zie ik je daar!

 

Liefs,

 

Marlies

@madebyLIESL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Carina Raymakers BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Dat ziet er tof uit! Maar de gebruikte stoffen geven niet mee. Hoe doe je de top aan?Zijn de hals en de armgaten daar wijd genoeg voor? Gaan de knoopjes op de rug open?

  • Marlies Witjes BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Hoi Carina,

   Dankjewel. De knoopjes gaan inderdaad open achter, behalve de bovenste. Is ook niet nodig, de halsopening is wijd genoeg. Ik trek hem eigenlijk zo over mijn hoofd aan, zonder knoopjes te openen. Dat gaat prima.

   groetjes Marlies

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam