Creatieve berichten over naaien

Upcycle een vintage colbert met tule

Hoi allemaal!

Daar ben ik weer met een nieuw project. Ik vind het heel belangrijk om nooit onnodig stof te verbruiken. Ik ontwikkel patronen zo dat er zo min mogelijk rest materiaal is. Het restmateriaal gebruik tot elke laatste snipper van de stof in mijn ontwerpen.

In de video’s die ik hier op de BERNINA blog laat zien staat upcycling en redesign dus centraal! Zo heb ik in eerdere series van Sabine Sewing Sessions van een joggingbroek tot een korte broek gemaakt en van het rest materiaal een tote bag! Of van een chips zak een etui! Nieuwsgierig? Neem even een kijkje op mijn Instagram!

Dit keer laat ik je zien hoe je een vintage jasje kunt upcyclen met tule.

Upcycling een vintage jasje met tule

In de derde aflevering van Sabine Sewing Sessions x Bernina zie je hoe ik van leftover materialen, tule en organza, een jasje extra glamour geef!

Wat heb je nodig voor dit project:

  • Een kledingstuk (bij voorkeur een colbert of spijkerjasje)
  • Tule
  • Meetlint
  • Stofkrijt
  • Liniaal
  • Stofschaar
  • Garen
  • Naaimachine: ik maak al mijn projecten met de BERNINA 480. De steken van de B 480 zijn perfect op allerlei verschillende stoffen. Ik naai vaak met bijzondere stoffen, dus voor mij is dit echt een must bij mijn machine!
Image of BERNINA 480.

BERNINA 480

De B 480: hoge kwaliteit, buitengewoon en tegelijkertijd van een briljante eenvoud. Moderne technologie voor perfecte steken op elk materiaal.

Meer informatie

Check de video om te zien hoe je dit kan maken!

Stuur je me een foto van jouw eindresultaat?

Nieuwsgierig naar mijn werk? Check: www.sabinestaartjes.com of volg me op instagram @sabinestaartjes

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam