Creatieve berichten over naaien

Eva dress – een nieuw en GRATIS patroon

Super dat jullie deze blogpost: ‘Eva dress – een nieuw en GRATIS patroon komen lezen.’ Oh zo spannend! Want er is een nieuw en gratis patroontje in naailand. De Eva dress. Mag ik even stoefen en zeggen dat mijn vriendin die jurk heeft uitgevonden? Echt een topper is ze! Waarom ik er dan een blogpostje over schrijf? Wel het ging zo…

Suzanne De Kogel, beter gekend als @suzandekogel op Instagram is een krak in naaien, patronen hacken en blijkbaar ook in zelf patronen uittekenen. Zij postte enkele weken geleden een jurk:

Eva dress - Suzanne De Kogel

eva dress voorkant

Iedereen (maar ik het meest), werd instant verliefd op deze jurk. Ik vond dat ze hem moest uitwerken en uitbrengen als gratis patroon. Nu ja, als je die ervaring niet hebt doe je dat ook niet zomaar. Maar hé, ik heb er wel ervaring mee. Dus werd het een leuke colab tussen @Suzandekogel en @smospotten.en.snoesjes. 

We sloegen de handen in elkaar en zorgden ervoor dat de Eva dress er kwam. Ik gradeerde het patroon en Suzanne ging aan de slag om een mooie tutorial te maken.

 

De tutorial

Wie al aan de slag ging met mijn patronen weet dat ik graag heel duidelijke, overzichtelijke en gemakkelijk te volgen tutorials maak. Ik kan jullie beloven dat Suzanne ook zo aan de slag is gegaan met haar tutorial. 

Kijk maar naar de mooie foto’s uit haar tutorial:

stappenplan tutorial

Hier zie je hoe het bovenstuk gemaakt wordt.

 

Tutorial eva dress

Hier is je bovenstuk klaar.

 

eva dress

Hier zet je het bovenstuk aan de rok en ben je bijna klaar!

 

Ik kan jullie verzekeren, met deze tutorial kan je jurk niet mislukken! 

Download hem alvast: KLIK HIER

 

Het patroon

Met het patroon ging ik dan weer aan de slag. Al was dat geen lachertje. Momenteel teken ik mijn gratis patronen met de hand uit. Wat wil zeggen dat ook deze met de hand werd getekend. Niet zo gemakkelijk als je merkt dat je jouw patroondelen met 4mm moet graderen en je stiftjes 2mm zijn :). Maar moeilijk gaat ook! 

Het patroon kan je gaan downloaden op mijn blog Smospotten & Snoesjes: KLIK HIER

 

Getest en goedgekeurd

Wie zich afvraagt of je zo’n gratis patroon dat twee naaivriendinnen met de hand hebben uitgetekend wel te vertrouwen is… natuurlijk! Dit patroon werd uitbundig getest en goedgekeurd. Suzanne deed een ‘testerscall’ op Instagram en liet mensen met verschillende maatjes aan de testgroep toe. Zo werd het maatje getest van maat 92 tem 146. Hier enkele voorbeeldjes van de testers:

Sanne

Een kleurrijke versie van @s.a.n.n.e.84

 

ellen

Deze mooierd is van @ellen_nellieellie

 

Annet

Zo mooi bij kleinere kindjes! Leuke versie van @josewbo_creaties_

 

vanessa

last but not least de versie van @studio_juliette

Aan-foto’s

Misschien zijn jullie wel benieuwd naar de versies die ik maakte? Wel, ik probeerde er eentje in broderie, eentje uit tetra en eentje uit een katoen met print. Ik vind ze stuk voor stuk mooi! En weet je wat? De lintjes zakken niet af!!!

broderie

Mijn versie uit broderie

 

tetra

Mijn versie en die van Marieke Falderieke uit tetra

 

katoen

Eva meets Eva, want ik maakte er eentje uit een katoentje van Eva Mouton

 

Willen jullie ook aan de slag gaan met dit patroon? Ik hoop van wel! Vergeet je creaties niet te delen op social media en volgende hashtags aan toe te voegen: #evadress #suzandekogel #smospottenensnoesjes

Bedankt om te komen lezen!

xxx Neeltje 

 

 

 

 

Eva dress – een nieuw en gratis patroon

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigde producten:
BERNINA 740
BERNINA 740
BERNINA L 460
BERNINA L 460

Link dit bericht Trackback URL

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Annet Lugtenburg

    O wat leuk mijn meisje te zien in deze blog! Tof geschreven en geweldig patroontje💕

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam