Creatieve berichten over naaien

Vrolijke Harriet blouse

Vrolijke Harriet blouse

Maak je lente garderobe compleet met deze vrolijke Harriet blouse.

(Read the blog in English, click here)

klik op de afbeelding voor de link naar het patroon

Opnieuw mocht ik als tester meewerken aan een nieuw patroon. En wat een tof patroon is het geworden! Met deze Harriet blouse van Bel’ Etoile en Sew it Curly kan je eindeloos varieren en als je wilt ook nog wat couture naaitechnieken leren. Ik ben fan!

De blouse in deze blog is de derde Harriet die ik heb gemaakt. Deze keer een vrolijke lente variant met driekwart mouwen, in vrolijke lente kleuren en verschillende printjes. 

Stoffen mixen

De stoffen kocht ik online en eenmaal bezorgd begon het puzzelen van welke stof ik waar zou gebruiken in de blouse.

Ik maakte hiervoor een template van de Harriet blouse. Op mijn telefoon maakte ik een schermafbeelding van het patroon van de Harriet blouse, vergrootte deze zoveel mogelijk en trok hem toen over, zowel voor als achter.

Tip: Zet voor het overtrekken je telefoon op de felste stand, zodat je de contouren makkelijk kunt zien.

Vervolgens doe je het volgende:

Of toch een toefje roze?

Vrolijke toefjes

Het toefje roze werd de toevoeging van een paspelband. Het is niet een echt paspelband, maar een gevouwen strook van de roze stof, een dikker katoen. Ik gebruikte de zelfkant als leidraad voor het recht erin zetten. Dat was nog best een uitdaging. Voordat ik het paspelband er tussenstikte zette ik het eerst alles met een rijgdraad vast. In een eerdere Harriet blouse gebruikte ik wel echt paspelband, dit is iets eenvoudiger. Vooral voor de rondingen. 

Mooie afwerking

Met mijn BERNINA 540 en blindzoomvoet 5 kon ik de blouse mooi afwerken. Ik kan er ook echt van genieten als ik het juiste Mettler garen erbij heb gevonden. Voor het doorstikken van de kraag staander bijvoorbeeld gebruikte ik het gele garen boven en op de spoel het roze garen. De buitenzijde van de kraag staander is namelijk geel en de binnenzijde roze. Zo werd de Harriet blouse nog wat vrolijker.

Image of BERNINA 540.

BERNINA 540

De BERNINA 540 is de perfect machine voor gepassioneerde naai(st)ers! Ontdek deze prachtige machine nu zelf.

Meer informatie

 

 

 

Contrasterend mouwsplitje

Je kunt dus echt eindeloos varieren met deze Harriet blouse. Ook een prima project om met reststoffen aan de slag te gaan. Alleen al door zelf paspel of biasband te maken die je als vrolijk detail kan toevoegen.

Met deze kleuren zat ik gelijk in de Paas stemming, dus om mezelf helemaal Paasbest te kunnen kleden heb ik een losse strik gemaakt van de roze stof. Is it too much??

Een mooie toevoeging aan de vrolijke LIESL Lente garderobe die ik afgelopen maand naaide. Ga jij ook voor een Harriet blouse?

Nieuwsgierig naar deze garderobe? Neem een kijkje op mijn Instagram.

 

Liefs,

 

Marlies

@madebyLIESL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam