Creatieve berichten over naaien

In de Kijker: Stephanie

Accessoire van de maand: Elastiekvoet

Elke maand komt er een leuk project op de BERNINA blog te staan, gemaakt met het accessoire van de maand om jullie te inspireren. We willen jullie graag voorstellen aan de personen achter deze projecten. Vandaag is de beurt aan Stephanie van der Meer. Zij maakte een mooi badpak met behulp van de elastiekvoet voor de L 450 en L 460. Dit voetje is het accessoire van de maand mei. Dat betekent dat je dit accessoire dus nog een paar dagen met 15% korting kunt kopen bij jouw Authorized BERNINA Dealer? 

Image of Elastiekvoet.

Elastiekvoet

De elastiekvoet geleidt en rekt het elastiek tijdens het naaien. Ideaal voor lingerie, badmode, sportkleding en huishoudtextiel.

Meer informatie

In de Kijker

Ik ben Stephanie van der Meer en ik woon al meer dan 10 jaar samen met mijn vriend en onze 2 katten.
Van jongs af aan was mijn moeder al met ons aan het knutselen. Van kantklossen, breien tot achter de naaimachine. Ook mijn vader is erg creatief met hout dus wij hebben het niet van een vreemde.

Toen ik in 2012 met mijn vriend verhuisde naar ons huidige huis is mijn verslaving pas echt uit de hand gelopen. Ik begon langzaam aan met kleding maken, tot ik 20 kg afviel. Hierdoor had ik totaal geen kleding meer in de kast en ging ik los voor een nieuwe garderobe. Uiteraard heb ik een slaapkamer in ons huis ingepikt en helemaal ingericht als hobby kamer. Hierin kan ik al mijn creativiteit kwijt en omring ik mijzelf tussen de naaimachines en de stoffen.

Veel mensen hebben mijn blogs vast wel eens voorbij zien komen bij de BERNINA blog. Ik schrijf met veel plezier al bijna 3 jaar blogs over verschillende projecten met uitleg over de machines.
Waar ik al veel uitleg over gegeven heb is de bernette 42 FUNLOCK (coverlock) en de BERNINA L 460 (lockmachine). Door de vele gadgets op de L 460 is dat wel een van mijn favoriete machines, maar ook mijn BERNINA 830 vind ik wel heel mooi. Dit is een naai/borduurmachine met hele mooie opties. Hiermee ben ik echt wel gezegend.

Een favoriete creatie heb ik niet. Ik heb namelijk al heel wat projecten gemaakt, maar als ik echt moet kiezen is het denk mijn vintage zomer jas. Elk jaar als het weer warmer word kan ik niet wachten om deze weer uit de kast te halen!

Mijn favoriete voetje is toch wel de blinde ritsvoet #35. Het is mijn favoriete voetje, omdat je een rits zo netjes in een project kan zetten. Het is bijna magie hoe je een rits weg kan werken. 

Naai dilemma’s

Pietje precies of niet?

Pietje precies. Zeker weten. Eerst wilde ik altijd gewoon een leuk project maken, maar na een paar jaar was daar de glans vanaf en wilde ik mezelf meer uitdagen. Hierdoor ben ik echt een pietje precies geworden en moet het liefst alles kloppen wat ik maak.

Ben jij iemand die “even tien minuutjes” naar de stoffenwinkel gaat en met handen vol naar buiten komt, of het tegenovergestelde?

Ik ben iemand die altijd wel snel weer buiten staat. Bij mij is het namelijk zo ‘ik zie het of ik zie het niet’. Meestal op de stoffenspektakels ben ik binnen 1 uur klaar en heb ik mijn tassen alweer vol. Daar staat meestal zoveel leuks.

Doordeweeks of in het weekend naaien?

Dat ligt eraan. Wij werken doordeweeks en in het weekend. Het is maar net wanneer ik vrij ben. Als mijn vriend en ik een dag samen vrij zijn dan doen we graag wat samen zoals motor rijden of gezellig ergens lunchen.

Hoeveel ideeën die nooit zijn uitgewerkt?

Geen idee!! Ik houd namelijk geen lijstjes bij. Veel zit opgeslagen in mijn hoofd en als ik het niet gemaakt heb dan was het waarschijnlijk niet leuk genoeg.

Is je naairuimte een georganiseerde chaos of altijd netjes?

Het is altijd redelijk opgeruimd al liggen er wel veel projecten. Wel gaat er na elk project een swiffer over de vloer tegen alle draadjes en ruim ik een keer in de zoveel tijd de kamer even helemaal op.

“Een dag niet getornd, is een dag niet geleefd”: waar of niet waar?

Niet waar! Dat is wel een van de dingen die ik echt probeer te vermijden. Als het namelijk teveel gebeurt dan is het mijn dag niet en zal ik ook echt moeten stoppen. Ik word er dan namelijk ook een beetje kriebelig van.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam