Creatieve berichten over quilten

Diamonds Quilt-Along, deel 5: projecten van de stofresten

door Amanda Murphy

Ik ben BERNINA-expert Amanda Murphy en BERNINA en ik vind het geweldig om te zien dat jullie Diamonds Quilts op Facebook en Instagram verschijnen! Als je nog niets hebt gepost, vergeet dan niet om @bernina.benelux en mij (@amandemurphydesign) te taggen op Instagram. Ik ben blij dat je zo genoten hebt van het project!

Heb je de vorige delen van de Diamonds Quilt-Along gemist maar wil je er wel nog graag aan beginnen? Geen probleem, kijk dan hier voor een overzichtje van alle delen. In de eerste blog vertel ik je wat je zoal nodig hebt. Wil je graag exact onderstaande quilt maken? Dan hebben wij wat leuks voor je… Bij aankoop van een BERNINA Q 16 krijg je namelijk een gratis Diamond Quiltkit cadeau, zolang de voorraad strekt!

Image of BERNINA Q 16.

BERNINA Q 16

Deze longarm-machine is gemaakt voor quilters die meer ruimte nodig hebben voor het quilten. Wanneer je wilt werken met grote quilts in een kleine ruimte, is de extra doorgangsruimte in combinatie met een inklapbare, in hoogte verstelbare tafel, alles wat je wilt en meer!

Meer informatie

Ik had jullie allemaal beloofd dat we gebruik zouden maken van de restjes die we over zouden houden tijdens het piecing proces en in die geest zou ik de projecten willen onthullen waaraan we de komende tijd zullen werken. Even voorstellen… de Diamonds Bonus Quilt en het Bonus kussen!

Diamonds Quilt-Along 5

Diamonds bonus quilt 

Diamonds Quilt-Along 5

Diamonds bonus kussen

Dit zijn de kleine zusjes van de Diamonds quilt. We gaan het quilten hierop eenvoudig houden, zodat je je vrij kunt voelen om te experimenteren met contrasterend garen. Maar wacht… Ik loop op de zaken vooruit, want deze maand gaan we beide projecten piecen. Ik kom dus later terug op hoe je ze kunt quilten!

Diamonds Quilt-Along 5, driehoeken

Herinner je je die grote driehoeken die we hebben afgesneden bij het naaien van de “stitch-and-flip”-hoeken? We naaien deze in half vierkante driehoeken en knippen ze af om de quilt te maken.

En die kleinere driehoeken met de print van veren uit de vrije hand worden ook in halfvierkante driehoeken genaaid en in het kussen gebruikt.

Je kunt de instructies voor de piecing instructies hier vinden. 

Ik hoop dat je deze bonusprojecten net zo leuk vindt als het maken van de grote zus; de Diamonds Quilt! Ik kom volgende maand terug om meer te laten zien over quilten.

Veel plezier!

Amanda

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam