Creatieve berichten over naaien

In de Kijker: Ellen (Ell Mini)

Accessoire van de maand: Schelp- en tricot zoomvoet #69

Elke maand komt er een leuk project op de BERNINA blog te staan, gemaakt met het accessoire van de maand om jullie te inspireren. We willen jullie graag voorstellen aan de personen achter deze projecten. Vandaag is de beurt aan Ellen, ook wel bekend als Ell Mini. Zij maakte een mooi zomersetje voor meiden en werkte deze af met de Schelp- en tricot zoomvoet 4 mm #69. Dit voetje is het accessoire van de maand juni. Dat betekent dat je dit accessoire dus nog een paar dagen met 15% korting kunt kopen bij jouw Authorized BERNINA Dealer? 

Image of Schelp- en tricotzoomvoet 4 mm #69.

Schelp- en tricotzoomvoet 4 mm #69

De schelp- en tricotzoomvoet #69 is geschikt voor het zomen van zachte stoffen zoals t-shirt tricot.

Meer informatie

Benieuwd wat Ellen verder zoal heeft gemaakt met haar BERNINA? Bekijk dan hier het overzicht van haar projecten!

In de Kijker

Hi! Leuk dat je er bent! Mijn naam is Ellen en ik ben nu zo’n anderhalf jaar blogger voor BERNINA Benelux. Apetrots was ik toen ik werd gevraagd om BERNINA ambassadeur te worden; een bevestiging dat mijn naai-werk in de smaak viel! Zo’n 3 jaar geleden ben ik écht begonnen achter de naaimachine; voorheen had ik wel eens een kussenhoes of iets dergelijks gemaakt, maar sinds 2018 ben ik actief gestart met het maken van (kinder)kleding en accessoires. Een verslavende hobby moet ik zeggen…! Omdat ik graag wilde delen dat zelf kleding maken voor iedereen te doen is, ben ik mijn blog Ellmini.com gestart. Hierna ging er een wereld voor me open… Patronen en stoffen testen, in contact komen met een hele leuke community van creatieve mensen, andere inspireren en zelf geïnspireerd raken… Ja het naai-virus heeft me echt gegrepen! Het allerleukst vind ik het proces vooraf; wat is in de mode, hoe ga ik dit vertalen naar mijn eigen werkstukken, welke stoffen en patronen ga ik kiezen en hoe zorg ik dat alles ook nog eens leuk met elkaar combineert? Het naaien op mijn BERNINA 480 is echt een eitje; het gaat zo snel en soepel, dat er al snel een eindresultaat in je handen ligt. En dat is het moment dat je altijd even trots terugblikt; dit heb je zelf bedacht, gemaakt en gaat (in mijn geval vaak!) je kindje nu met plezier dragen. “Mama maakt!” zegt mijn dochter Lòren (2) altijd trots wanneer ze iets nieuws aan heeft.

Mijn favoriete creaties zijn vaak een mix van stoer en lief; hippe sneakers, toffe legging, romantisch blousje en sportief bomberjack. Ook maak ik vaak bijpassende scrunchies en haarbanden.. en voor de zomer heb ik al een hele rits fijne speel-jurkjes onder de naaimachine vandaan getoverd. Op de vraag, wat is mijn favoriete naaivoetje, moet ik toch eerlijk zeggen dat dat het standaard voetje terugtransportvoet #1C is; werkt voor vrijwel alle steken en zorgt er voor dat ik lekker door kan werken! Alhoewel… zoomvoet #69 is wel enórm tijdbesparend bij het afwerken van al die leuke fladderjurkjes; een mooie zoom in no-time…!

Image of Terugtransportvoet #1C.

Terugtransportvoet #1C

De terugtransportvoet #1C heeft uitsparingen voor en achter het steekgat en is daardoor bijzonder geschikt voor steken die vooruit- en achteruit genaaid worden.

Meer informatie

Wat ik overigens het állerfijnst vind aan het hele creatieve proces van ontwerp tot naaien, is dat je echt even ‘uit je hoofd’ gaat en iets ‘in je handen’ hebt. Weg van beeldschermen en heel veel prikkels, gewoon lekker zelf iets maken. Dat geeft zoveel voldoening!

In het dagelijks leven werk ik als docent op het MBO (3 dagen) en de rest van de week ben ik thuis samen met Lòren. In het weekend is mijn man er ook natuurlijk! We zijn een actief gezin wat er graag lekker op uit gaat, houdt van lekker eten en drinken en gezelligheid. In de toekomst hopen we graag (weer) mooie reizen te kunnen gaan maken en de wereld verder te ontdekken. Voor nu hopen we vooral op een goede gezondheid voor iedereen en een wereld die weer snel een beetje op het ‘oude’ normaal gaat lijken!

Naai dilemma’s

Ruches of stoer?

Het eeuwige dilemma haha! Maar ik combineer dit gewoon heerlijk door! Zowel voor mijn dochter als voor mijzelf. Moet kunnen toch?

Pietje Precies of niet?

Eerlijk? Mijn machines doen echt het grootste gedeelte van het werk, waardoor ik bij het patroonknippen etc gewoon lekker vlot knip. Mijn Lockmachine L460 bijvoorbeeld

werkt het namelijk zo strak af.. dat ik tijdens het eerdere proces helemaal niet zo pietje precies hoef te zijn… (niet mijn sterkste kant namelijk helaas…!)

Broek of rok?

Broek! Alhoewel ik rokken wel erg mooi vind, voor zowel kinderen als volwassenen, zijn het hier toch veelal broeken en leggings. Lekker praktisch en makkelijker te stijlen!

Grootste modeflater ooit genaaid?

Toen ik net begon leek het me leuk om een wol-look jas te maken. Ik kocht een soort stevige goedkope fleece op de markt, die er op de rol écht als wol uit zag. Flink zweten om de jas precies goed te krijgen.. maar het eindresultaat? Absoluut geen chique ‘wol-look’ jas.. eerder een gekke badjas! Wel echt balen hoor!

Hoeveel naai-projecten maak je?

Dat varieert heel erg. Soms elke avond (ik naai vrijwel altijd ’s avonds wanneer mijn dochter in bed ligt) en soms weken niet. Ik denk dat ik gemiddeld per maand zo’n 4 projecten maak.. De zomermaanden uitgezonderd.. dan ben ik als het kan de hele dag buiten en lees ik ’s avonds een boek in de tuin of doe wat inspiratie op via mijn telefoon op Instagram of Pinterest.

Je naairuimte: chaos of netjes geordend?

Haha.. meestal chaos! Ik start elke keer ‘netjes’ opnieuw. Maar na een tijdje wordt het toch weer een gezellige bende. Ik werk wel echt beter op een opgeruimde tafel.. maar de restjes stof, klosjes garen en spelden gaan toch snel overal en nergens heen.. laten we het maar niet hebben over de patroonsdelen en -papier……..

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam