Creatieve berichten over naaien

Mijn schoolproject

Mijn schoolproject

Deze keer is mijn blog over een naaiopdracht die ik voor mijn schoolproject heb gemaakt. De opdracht was om een schouderobject te maken voor de website: not just a label met het oog op hergebruik. Voor dit project heb ik een procesvideo gemaakt die ik als laatste zal bij linken. Ook heb ik procesfoto’s gemaakt die ik hier zal laten zien.

Het vooronderzoek

Voor ik begon met het ontwerpen heb ik een moodboard gemaakt met elementen die ik wilde gebruiken. Ik wilde vooral plooien gebruiken en kwam zo al snel uit op een grieks thema.themaboard mijn schoolproject

Ontwerpen

Na mijn voor onderzoek ging ik ontwerpen maken. Zelf vind ik het best lastig om ontwerpen te tekenen dus ik moest een andere manier bedenken. Ik ben uiteindelijk aan de slag gegaan met schaalpoppetjes en resten proefstof. 

mijn schoolproject proefje voorbeeld mijn schoolproject proefje 3 voorbeeld proefje4voorbeeld proefje

Nadat ik er een aantal gemaakt en gecombineerd had, ben ik gaan kijken welke mogelijk waren en welke moeilijker waren en dat heeft geleid tot een keuze die ik ben gaan uitwerken.

Het maken

Nu ik het ontwerp moest gaan maken ben ik gaan kijken welke stof ik wilde gebruiken. Omdat ik de stof wilde gaan verven is de keuze gevallen op pitjes katoen. Mijn ontwerp was op 1/2 schaal gemaakt dus ik kon de afmetingen gebruiken en die dan vergroten. Wel heb ik rekening moeten houden met eventuele krimp tijdens het verven. Het ontwerp bestaat uit lange stroken die geplooid waren en zo een toffe look geven. 

Voorbereiden en verven

Eerst heb ik oude lappen pitjes katoen geplooid en vast gestikt. Daarna heb ik twee verschillende kleurenverf gebruikt van het merk: Aybel.

Na het verven heb ik alle stroken gestreken.plooien strijkenIk ben alles gaan draperen op een pop tot het mijn ontwerp op het kleine popje was. Nadat alles op z’n plek zat kon ik het vast maken. Om het schouderobject aan en uit te doen moest er een sluiting op en heb ik gekozen voor knopen.

Videoproces

Het project was af en ik heb mijn hele proces in een video vastgelegd die ik hieronder heb gelinkt.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om over mijn schoolprojecten te lezen 🙂

Tot de volgende blog! Liefs Marchie

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam