Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand december: CutWork Tool

Deze maand is de BERNINA CutWork Tool met een marktadviesprijs van €169 het accessoire van de maand! Dat betekent dat je dit accessoire in december met 10% korting kunt kopen bij jouw BERNINA dealer! Hieronder vind je meer informatie over de CutWork Tool. Ook zullen we gedurende de maand een leuk project op de blog delen, waarbij dit accessoire wordt gebruikt ?

Image of BERNINA CutWork Tool.

BERNINA CutWork Tool

Uw fantasie wordt niet door grenzen beperkt. Voor het uitgetekende eindresultaat heeft u naast een BERNINA die kan borduren alleen nog de CutWork tool nodig, die u in plaats van de naaivoet aanbrengt. 

Meer informatie

BERNINA CutWork Tool

Snij je vormen uit met je BERNINA borduurmachine.

  • Voor geselecteerde borduurmachines van BERNINA
  • Snij vormen uit met de CutWork Tool
  • Je kunt tot maximaal 15 lagen stof in één keer uitsnijden
  • Ontwerp patronen met de BERNINA Software

Oorsprong

De CutWork techniek is ontstaan in Italië ten tijde van de Renaissance, ongeveer in de 14e, 15e en 16e eeuw. In Renaissance borduurwerk en Richelieu werk, wordt het ontwerp gevormd door het wegsnijden van de achtergrond stof. Anders dan in de Elizabethaanse tijd werd CutWork verwerkt in het ontwerp en de versiering van sommige kragen. In modieuze zin is dit type naaldwerk gemigreerd naar landen over de hele wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk, India en de Verenigde Staten.

Cutwork is nog steeds gangbaar in de mode van vandaag, en hoewel ze verschillend zijn, wordt CutWork vaak verward met kant. Het oogjespatroon is een van de meer herkenbare soorten CutWork in de moderne mode. Bij Engels borduurwerk komt het ontwerp uit de gaatjes, in plaats van uit de stof. Ook in Nederland was CutWork populair. Een bijzonder fijne vorm van snijwerk wordt nieswerk genoemd, dat gebruikt werd voor het versieren van kleding zoals schorten en blouses, en huishoudelijke artikelen zoals kussenslopen.

Met de BERNINA CutWork Tool kunnen, afhankelijk van de stof, tot 15 lagen in één keer netjes worden uitgesneden. Je krijgt precieze randen, snel en gelijkmatig. In plaats van een naald wordt een klein mes bevestigd, dat in vier richtingen kan worden gedraaid om de betreffende kleermakerafdichting te veranderen. Op deze manier kunnen mooie gat effecten worden bereikt, die in combinatie met borduurwerk nog mooier tot hun recht komen. Zo wordt er een  geweldig 3D-effect gecreëerd wanneer eerder uitgesneden motieven worden genaaid of aangebracht. En wanneer je patchworkt, helpt CutWork jou om in slechts één bewerking enkele of meerdere lagen in de gewenste vorm te maken, waardoor perfecte quilts worden gemaakt. Hoe leuk is dat!

Let op: Het is noodzakelijk  om de borduurmachines uit te rusten met de Straight/CutWork steekplaat! 

 

Met behulp van de BERNINA borduursoftware kun je ontwerpen omzetten in een CutWork bestand..maar ook combineren met borduurwerk.

CutWork bestanden geven de informatie die nodig is om in maximaal 4 richtingen te snijden, afhankelijk van de gekozen vorm. De motieven worden gedigitaliseerd en zo geordend dat alle richtingen: #1 in één keer worden gesneden, dan alle richtingen #2, gevolgd door richtingen #3 en dan richtingen #4

Houdt onze BERNINA blog in de gaten gedurende de maand december voor leuke projecten met de CutWork Tool!

 

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam