Creatieve berichten over naaien

Geborduurde hangers voor in je oor of in de kerstboom

Geborduurde hangers voor in je oor of in de kerstboom!

Ga de kerst stralend in met deze prachtig geborduurde hangers, het is time to shine! De hangers zijn lichtgewicht ondanks dat ze ca. 10 cm lang en versierd zijn met kralen. Ideaal als oorbellen, maar is dat niet je ding, hang ze dan in je boom 😉 


Wat heb je nodig?

Voor de geborduurde hangers heb je een machine met borduurmodule, borduurgaren, wateroplosbaar borduurvlies en een borduurpatroon nodig. De BERNINA die ik hiervoor gebruikte is de BERNINA 590 Crystal Edition. Als garen gebruikte ik verschillende kleuren PolySheen van Mettler. Het borduurpatroon kocht ik via de website van embroiderydesigns.com. Er zijn verschillende oorbellen designs te verkrijgen, ik koos voor deze

Image of BERNINA 590 Crystal Edition.

BERNINA 590 Crystal Edition

It’s your time to shine! Ervaar de schoonheid van de B 590 Crystal Edition. Met de ongelooflijke inspiratiekit inclusief schitterende Swarovski®-kristallen, extra voetjes en exclusieve borduurontwerpen zal deze limited edition jouw artistieke kant laten stralen. De handige trolleyset en borduurmodule maken deze Crystal Edition compleet!

Meer informatie

Borduren

Het borduurpatroon ontvang je als download en zet je met een USB stick over op je machine. Span 1 of 2 lagen borduurvlies in de borduurring en borduur het patroon. 

Na het borduren haal je het vlies uit de ring, knip je rondom het vlies wat weg en los je het op door het onder water te dompelen. Als het is opgelost laat je het opdrogen op een handdoek. Doordat er opgelost borduurvlies achterblijft op het borduursel wordt het steviger en behoud het borduursel beter haar vorm.

Knip rondom het vlies wat weg

Klaar? Dompelen maar

Opgelost

It’s magic

Drogen op een handdoek

Het borduursel is zo natuurlijk al prachtig, een haakje eraan en klaar. Of je kunt het verder verfraaien met kraaltjes en ander versiersel. Voor het bevestigen van de kraaltjes gebruik ik hier metallic borduurgaren. Dat geeft weer net dat beetje extra.

Kraaltjes erop

Klaar voor …

We want more…

En zo had ik mijn project al klaar voor de blog…..maar mijn enthousiasme over de gemaakte oorbellen was zo groot dat ik er meer wilde maken. Bij een ander borduurproject (het geborduurde knoopsgat in de Megan blouse sew-along, ook hier op de blog gedeeld) hield ik veel loze ruimte borduurvlies over en dat vond ik zonde. Na wat gepuzzel rond het knoopsgat patroon met het oorbel patroon en nog losse bloemetjes, vulde ik deze ruimte op en creerde zo nog twee paar oorbellen.

Loze ruimte opvullen. (Blouse goed uit de weg vouwen!)

Knoopsgat Megan in het midden

Een mooi moment ook om te experimenteren met verschillende kleuren. Het zijn de kleuren uit het palet van de capsule wardrobe die ik in het thema Time to shine! aan het creeren ben. Zo borduurde ik verschillende kleuren bloemetjes. In één oorbel wisselde ik de kleuren halverweg en kreeg daarmee een tof effect.

Omdat ook de achterkant van de oorbel zichtbaar is, koos ik ervoor om het spoeldraad qua kleur te matchen met het borduurgaren. Normaliter gebruik ik wit speciaal spoeldraad (Mettler Bobbinette), nu een gewoon naaigaren. Spannend, maar het ging goed!

Na het borduren verwijder je opnieuw het borduurvlies uit de borduurring, knip je dat wat weg en los je het op in water.

Knoopsgat gat

Na het oplossen weer drogen en voordat de borduursels helemaal droog waren drukte ik ze plat. Dit om het omkrullen van vooral de bloemetjes tegen te gaan. Ik legde ze op een gladde ondergrond met daar bovenop bakpapier (om het plakken tegen te gaan) en een stapel tijdschriften voor de druk. 

Plat maken

Versiersels

Met de nodige kraaltjes paraat kon het designen beginnen. Leuk om de verschillende opties neer te leggen en dan het leukste te kiezen. Ik maak vaak foto’s van de opties om ze niet te vergeten en de keuze makkelijker te maken.

Kralen, medaillons en gerecyclede bedels

Design by doing

Kiezen

De versiersels zijn opnieuw met de hand vastgenaaid. Dit keer met het garen waar het ook mee geborduurd is.

De oorbelhaakjes kocht ik online en zijn heel eenvoudig te bevestigen door het ringetje even open te knijpen en nadat hij door oogje van de oorbel is gehaald weer voorzichtig dicht te knijpen.

Open en dicht knijpen

Tweede paar

De oorbel uit twee kleuren matchte ik met de losse bloemetjes uit dezelfde kleuren. Door deze bloemetjes aan elkaar te bevestigen en te versieren met kraaltjes in dezelfde kleurstelling als de volledig geborduurde oorbel, ontstond paar nummer drie.

Oorbel paar met losse bloemetjes

Bloemetjes aan elkaar bevestigen

Deze set matcht zo tof met de voor mij speciale armband die ik vorig jaar voor de adventsblog heb gemaakt. Weer een staaltje onderbewust stylen. In die blog maakte ik accessoires voor mijn zussen en broer van reststofjes van kleding van mijn overleden vader. De armband met beklede kralen hield ik zelf en kan ik dit jaar weer dragen met de Kerst, nu samen met deze kekke oorbellen. 

Of zal ik gaan voor één van de andere opties?

Keus genoeg

 

Geniet groots van de kleine dingen en van elkaar de komende dagen… en alle andere dagen van het jaar! 

 

Fijne kerst en een tof 2022!

 

Liefs,

 

Marlies

@madebyLIESL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam