Creatieve berichten over naaien

Nieuwe naai-challenge: #REFEBULOUS!

Het begon in 2020 op initiatief van onze blogster Marlies Witjes met een uitdagende en originele duurzame naai-challenge op Instagram. Deze challenge (naai-wedstrijd) was een groot succes en het was dus snel duidelijk dat er ook in 2021 weer een challenge zou plaatsvinden. Inmiddels hoort deze challenge bij Marlies en zal ze deze ook voor 2022 organiseren. Dus er is een nieuwe challenge in februari: #REFEBULOUS! The sew-along edition – doe jij ook weer mee?

Click to read in English

Het doel van deze duurzame naai-challenge is om iedereen te motiveren en te inspireren om kleding en stoffen te hergebruiken, te repareren en te restylen. In andere woorden om van een bestaand kledingstuk of een bestaande stof iets REFEBULOUS te maken!

We hopen dat iedereen uit de naai-community, maar ook uit de borduur- en quilt-community, zullen meedoen en hun creaties met dezelfde hashtag gaan delen. Om iedereen nog meer aan te sporen om aan de naai-challenge mee te doen, zet Marlies weer alles in beweging om leuke prijzen ter beschikking te stellen. Vanuit BERNINA worden er 4 digitale abonnementen van het creatieve tijdschrift Inspiration ter beschikking gesteld. Wat er verder aan prijzen te winnen valt, kun je voorafgaand en tijdens de naai-challenge op het Instagram account van Marlies lezen. De winnaars worden random door Marlies gekozen. 

Nu willen jullie natuurlijk weten wat de thema’s voor de naai-challenge 2022 zijn! 

Dit jaar zijn er drie categorieën waarin jouw creativiteit wordt uitgedaagd. Deze categorieën zijn:

Repair 

Repareer je kledingstuk! Zet je verstelhoed op en begin met het verstellen van dat geliefde kledingstuk. Of maak eindelijk dat tweedehands kledingstuk weer passend. Gebruik de kunst van prachtig verstelwerk op een andere manier en deel het.

Refashion 

Maak een nieuw ontwerp! Creëer een nieuw kledingstuk door gebruik te maken van oude kleding. Hetzij tweedehands, cadeau gekregen of gevonden in je eigen garderobe. Maak iets anders dan wat het was. Probeer out of the box te denken.

Reuse

Gebruik materiaal opnieuw! Hergebruik kleding, stukken stof (zoals gordijnen, lakens of handdoeken) of andere materialen om een project te maken. Denk hierbij aan woondecoratie, gebruiksvoorwerpen, knuffels, kledingstukken etc.

 

Tijdsplanning naai-challenge

De naai-challenge begint op 1 februari. Doe je mee? Deel dan minstens één grid post van je naaiproces met een carrousel van foto’s, video’s of zelfs met Reels. 

Week 1: 1 – 6 februari

Deel je plan(nen), inspiratie en de materialen die je gaat gebruiken. 

Week 2: 7 – 13 februari

Deel het proces tot nu toe, wat heb je geleerd, deel wat je hebt uitgeprobeerd en wat hiervan gelukt of misschien mislukt is.

Week 3: 14 – 20 februari

Deel wie al het werk doet. Deze week gaat het erom dat jij aan het project werkt. Als je jezelf liever niet fotografeert, laat dan zien waar de magie gebeurt of fotografeer je handen terwijl je het werk doet.

Week 4: 21 – 28 februari

Draag of laat je voltooide project zien, post een voor en na foto en/of een sneak peek als je er niet in geslaagd bent om het helemaal af te maken.

 

Zo, heb je er ook weer zin in? Dan volg Marlies en/of #REFEBULOUS op Instagram en zorg dat je klaar voor de naai-challenge bent!

 

Inspiratie nodig? Bekijk dan de blogs over REFEBULOUS, redesign of upcycling.

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam