Creatieve berichten over naaien

Unboxing BERNINA L860

Eind maart kreeg ik de eer de gloednieuwe L860 overlockmachine van BERNINA te testen. Ik was super in mijn nopjes en maakte een unboxing video zodat jullie kunnen meevolgen. In deze blog vertel ik je wat me op het eerste zicht zoal opviel aan deze BERNINA L860.

unboxing video BERNINA L860

Ik ben heel vereerd dat ik nog eens 2 jaar mag bloggen voor BERNINA benelux. Ik hou ervan om projecten uit te zoeken die een bepaalde techniek uitlichten, met een bepaald thema (zoals vaderdag of Valentijn), rond badmode of lingerie naaien,  of creaties die er gewoon heel mooi uitzien. En nu ga ik dus heel wat technieken op deze BERNINA L 860 ontdekken en delen.

Image of BERNINA L 860.

BERNINA L 860

✓ One-step BERNINA luchtinrijgsysteem ✓ Eenvoudige steekkeuze via het scherm ✓ Handige vrije arm ✓ Totale steekcontrole voor perfecte naden ✓ Royaal naaioppervlak

Meer informatie

Maar eerst de doos open doen…

Unboxing BERNINA L860

Deze doos is ZWAAR!! Alles is gelukkig goed stevig ingepakt. Je komt als eerste allerlei accessoires en hulpmiddelen tegen, zoals de hoes, instructieboekjes, kniehevel enz. En de kleinere attributen zitten mooi verzorgd weggestopt in blikken doosjes. Heel handig en leuk om te hebben!

unboxing video BERNINA L860

Dan komen we aan de machine zelf. Aan het gewicht voel je al, dat je geen basic plastic machine in je handen hebt. Dit is serieuze marchandise 😉

Als eerste valt ook het touchscreen op. Daarover lees je meer verder in deze blog.

Er zit een grote werktafel bij en een kniehevel. Vooral die kniehevel kan ik al moeilijk missen dus ik ben heel blij dat die nu op de overlock zit.

kniehevel BERNINA L860

werktafel BERNINA L860

Bij het openen van de machine, zie je onmiddellijk dat de bedrading anders gebeurt. Je moet de grijperdraden niet meer handmatig inrijgen. Bij de L860 heb je een automatische draadinrijger die werkt met het pedaal. Superhandig! Want draden vervangen is (of was) echt zoiets waar ik vaak tegenop zag. Het vooruitzicht dat dit vanaf nu geen obstakel meer zal zijn, maakt me echt wel blij.

luchtinrijger BERNINA L860

BERNINA overlock L860

Ook voor de naalddraden is er een draadinrijger gelijkaardig aan mijn BERNINA 475 QE.

Image of BERNINA 475 QE.

BERNINA 475 QE

De B 475 QE doet het hart van elke quilter sneller kloppen. De machine wordt geleverd met uitstekende accessoires, is perfect geschikt om mee te quilten en heeft een ideaal formaat!

Meer informatie

Ik zie ook dat je het mes met 1 knop naar binnen of buiten kan halen. Bij mijn oude machine kon ik het mes niet zomaar verwijderen, dus dat is voor mij ook al een enorme verbetering.

 

Touchscreen

De interface van het touchscreen is heel gelijkaardig aan mijn BERNINA 475QE met dezelfde symbolen en menu-indelingen. En het wordt ook gelijk duidelijk dat de hele handleiding in de machine zit. Hoe je de machine moet onderhouden, hoe je bepaalde storingen oplost, hoe je een naald moet insteken,…

touchscreen BERNINA L860

Als je de BERNINA L860 opstart zie je (na de verwelkoming) onmiddellijk de tweedeling begeleide modus en expertmodus.

unboxing video L860

Bij begeleide modus wordt je echt op élke stap gewezen zoals welke draden je wel of niet moet inrijgen, of je de rolzoom moet activeren, of je het mes moet uitklappen, enzovoort. Dit is in feite een instructeur die naast jou zit. Ik ben niet zo vertrouwd met overlocksteken en welke draden en spanning je nodig hebt per steek of soort stof, maar dat is nu geen hindernis meer. De machine laat het mij allemaal weten. Mij lijkt het dus een ideale machine voor absolute beginners.

Voor wie wel al weet wat die doet en geen tijd wilt verliezen met stapjes checken, is er de expertmodus. Daarin selecteer je gewoon zelf de steek en juiste instellingen en begin je direct met naaien.

unboxing BERNINA overlock L860

Eerste test

Natuurlijk kon ik niet wachten om de machine effectief te gebruiken. Het eerste dat echt opvalt is het geluid. Zoveel stiller dan wat ik gewend ben. Ik naai meestal in de woonkamer en moet me soms inhouden met de snelheid als mijn vriend tv kijkt. Hij zal dus ook heel blij zijn met deze nieuwe en stille aanwinst 😊 Op het naaiweekend dat ik eind maart organiseerde mocht de BERNINA L860 ook mee en iedereen was meteen enthousiast over het geluid.

Ik probeerde eerst uit op een restje stretch mesh. Zonder iets aan te passen wou ik gewoon iets stikken met steek 1, een vierdraadse overlocksteek, en het zag er al meteen heel behoorlijk uit.

Ik wil me eerst nog wat verdiepen in de wereld van het overlocken en héél veel uitproberen. Ik denk al aan leggings, T-shirts en broekjes voor Jack, badpakken, rolzoompjes voor zomerse kleedjes,…

Zodra ik met de machine vertrouwd ben, volgt het eerste blogproject hiermee!

unboxing BERNINA L860

 

Ik hoop dat je deze unboxing van de BERNINA L860 leuk vond! Je kan alvast hier mijn andere blogs voor BERNINA lezen en hier mijn eigen blogs in thema lingerie en badmode.

Liefs,

Clio

Benodigde producten:
BERNINA L 860
BERNINA L 860

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam