Creatieve berichten over naaien

In de Kijker: Kyrsten

In de Kijker

Kyrsten is sinds kort aan de slag gegaan als blogger en zal jullie gaan inspireren met haar projecten. In “In de Kijker” stelt ze zichzelf graag aan jullie voor! 

Hoi allemaal, mijn naam is Kyrsten, 45 jaar en moeder en woon in Prinsenbeek bij Breda met mijn man en twee tienerzonen, hond en twee katten.

Sinds 2019 werk ik als Bernina Expert, daarvoor ben ik regelmatig bij Bernina dealers te vinden en maken we regelmatig expert talk filmpjes over de machines van Bernina. En nu sinds kort schrijf ik ook blogs voor Bernina. Mijn eerste blog staat al online! Bekijk mijn bericht hier.

Ik vind het leuk om anderen te inspireren en te voorzien van handige tips om het naaien te vergemakkelijken en uit te dagen nieuwe dingen te proberen.

De kinderen waren nog klein en ik dacht, al die kapotte broeken, die wil ik zelf kunnen repareren. Ik begon met naailessen en werd al snel door het naai virus gegrepen. Inmiddels heb ik jaren een kinderkleding lijn gehad en heb ik mijn coupeuse opleiding afgerond. Sinds 2019 geef ik naailessen, patroon teken opleidingen volgens methode Mode op Maat en diverse workshops. Mijn lieve man heeft pas geleden het atelier achter in de tuin helemaal opgeknapt, en is het een nog fijnere plek geworden om te werken. 

Ik werk heel graag met de Bernina B590, echt een topper wat mij betreft. Al een hoop creaties mee gemaakt. Van jassen en tassen tot lingerie, en alles daartussen. Mijn andere favoriet is de Bernina L890, dat is mijn grote liefde en “helaas” nog steeds op mijn verlanglijst.

Mijn favoriete voetje is de smalle kant voet #10c, vooral omdat ik hem heel erg vaak gebruik. Daarnaast wordt ik heel erg blij van de knoopsgatenvoet #3a en de knoopaanzetvoet #18.

Ik maak heel graag diverse soorten kleding. Met de naaimachine maak ik graag jurkjes en blouses. En met de overlocker maak ik graag sweaters en shirtjes. Ik ben ook bijzonder dol op tassen maken en ontwerpen, zoals deze rolltop backpack waar ik een patroon van heb gemaakt en als workshop aanbied. 

Naaidillema’s

“Een dag niet getornd, is een dag niet geleefd”: waar of niet waar?     

De quote van mijn lerares Annemiek die mij aangestoken heeft met het naai virus. Ik herhaal hem zelf nu regelmatig aan mijn cursisten en dat voelt toch wel speciaal. Helaas hebben wij alweer een aantal jaren gelden afscheid moeten nemen van haar.

Hoe reageer je wanneer iemand jouw stofschaar gebruikt om papier te knippen?       

HELP! Ik ben daar best panisch in. Daarom heb ik in het atelier op alle stofscharen een label gedaan als reminder. 

Is het naaien voor jou vaker een komedie, drama of thriller?

Uh geen van drieën eigenlijk. Ik wordt er vooral heel Zen van. Ik kan genieten van het proces om van niets iets te maken.

Ben jij iemand die “even tien minuutjes” naar de stoffenwinkel gaat en met handen vol naar buiten komt, of het tegenovergestelde?

Uhh ja zeker! Ik kan met 100 verschillende stoffen de winkel verlaten en met nog wel 1000 meer ideeën wat ik er allemaal mee kan maken. Daarom ga ik maar niet meer zo vaak naar een winkel en bestel ik online wat ik nodig heb. Zo kan ik mijzelf beter inhouden.

Hoeveel naaiprojecten?

Ik werk tegenwoordig met 1 project tegelijk voor mijzelf. Ook omdat ik voor derden opdrachten naai. Toen ik zelf nog op les zat en het moest leren, had ik wel meerdere projecten tegelijk. Als ik dan vast liep kon ik met het andere project verder tot er weer les was om vragen te stellen. Mijn laatste creatie is de “Fabiana” blouse uit de Inpsiration 1/2022. 

Is je naairuimte een georganiseerde chaos of altijd netjes?

Als ik geen les geef in het atelier is het een absolute chaos. Gelukkig geef ik les en heb ik dus een stok achter de deur om alles op te ruimen. Wel ben ik ook tijdens de lessen constant op zoek naar mijn pincet, tornmesje en meetlint…

Wil je meer zien, tips krijgen of geïnspireerd worden, volg mij dan op:

https://www.facebook.com/kyrewiet

https://www.instagram.com/atelierkyrewiet/

https://www.kyrewiet.nl/

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam