Creatieve berichten over naaien

Een zomers setje voor Italie

Op reis naar Italie met een nieuw zomers setje 

Het leek me zo leuk om voor onze stedentrip naar Bologna (Italie) een mooi zomers setje te maken dat ik daar kon gaan dragen. In de Albert Heijn zag ik het blad Pret-a-porter liggen van Diana Mode en daarin stonden nog leuke zomerse patronen. Al gauw had ik beslist dat een linnen korte broek en een shirt met strikjes mijn zomerse setje zou gaan worden.    Een zomers setje voor Italie juf Sas

Het uittekenen

Het uittekenen vind ik altijd het minst leuke werk en dat doe ik dus ook het liefst op 1 avond. De volgende morgen heb ik de broek en de blouse uitgeknipt en toen kon het leuke werk beginnen, het naaien. een zomers setje in Italie juf Sas

BERNINA 480

Image of BERNINA 480.

BERNINA 480

De B 480: hoge kwaliteit, buitengewoon en tegelijkertijd van een briljante eenvoud. Moderne technologie voor perfecte steken op elk materiaal.

Meer informatie

De blouse van de zomerse set

Lekker aan de slag met mijn BERNINA 480. Allereerst heb ik de blouse genaaid. De schoudernaden aan elkaar genaaid en ik ben iets van het patroon afgeweken en heb de naad aan de achterzijde een klein stukje dichtgenaaid. Helemaal open leek me niet zo fijn. Hierna heb ik het beleg van de hals genaaid. een zomers setje in Italie juf Sas

Het beleg heb ik doorgestikt en daarna kon ik aan de mouwen beginnen. een zomers setje in Italie juf Sas.

Ook de mouwen zaten er snel in. Het is altijd zaak om tijdens het naaiproces goed te blijven passen. Dat heb ik dan ook diverse keren gedaan.een zomers setje voor Italie juf Sas

De blouse is niet zo heel ingewikkeld. De strikken zijn misschien nog het meeste werk. De stikken heb ik op elkaar genaaid en heb ik gekeerd met een breinaald, dit leg ik ook uit in het filmpje onderaan deze blog.Een zomers setje voor Italie juf Sas

Bij het verdelen van de strikken op de achterpand is het goed meten om ze gelijk verdeeld te krijgen en ook bij beide panden op de juiste hoogte te stikken zodat je geen scheven strikken krijgt. Als je dat gedaan hebt, kun je ze vaststikken. Een zomers setje voor Italie juf Sas

Het resultaat van de blouse

Nadat de strikken vastzaten, kon de zoom in de onderkant gestikt worden.

Een zomers setje voor Italie juf Sas

Ik heb de strikken ook goed gestreken om ze mooi plat te krijgen, dat ziet er toch net iets netter uit. 

Een zomers setje voor Italie juf Sas

De broek van de zomerse set

Na de blouse kon ik aan de slag met de korte broek.  Normaal ben ik niet zo weg van linnen maar linnen dat niet kreukt vind ik echt een geweldige vondst. Deze stof heb ik gekocht heb Rijs Textilles en echt dit linnen kreukt niet. Sterker nog na het wassen kun je de broek zo opvouwen en hoef je hem niet eens te strijken. Ideaal dus. 
Allereerst heb ik de zakken in de broek genaaid en de zakopening doorgestikt. Daarna heb ik de zijnaden dichtgenaaid. Een broekspijp aan de goede kant heb ik in de andere pijp gestopt en de binnen naad dichtgenaaid. 

Voor het koord heb ik 5 lusjes gemaakt en op de band genaaid. Daarna heb ik de band op de broek gespeld en vast gestikt. Een stuk elastiek heb ik door de tunnel van de band geregen en als laatste heb ik de zoom in de broek genaaid.

Het koord

Het koord heb ik zelf gehaakt met dun katoen. Ik heb Quatrro van Lang Yarns gebruikt met haaknaald 3. Hoe je zelf een koord haakt,  leg ik in onderstaande film uit.

Het koord heb ik met leuke kraaltjes afgewerkt. Dit geeft net weer een speelser effect aan het geheel. 

Het zomerse setje in Italie

Het is me gelukt om eind augustus dit leuke zomerse setje op onze vakantie naar Bologna te dragen. Het was een mooie stedentrip, Bologna is zeker een aanrader en het setje zat heerlijk. Zelf je kleding maken geeft echt enorm veel voldoening. 

Bekijk het proces van deze zomerse set 

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: elastiek, koord, linnen, naaigaren, naaimachine, spelden, stofschaar
Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam