Creatieve berichten over naaien

In een uurtje klaar, de Sage coltrui uit La Maison Victor

De easy-to-sew projecten van La Maison Victor worden in de Bernina Blog in de kijker gezet, en daarom mocht ik ook zo’n project uitproberen. Namelijk de Sage coltrui.

Ideaal voor de herfst, en nog eens in een handomdraai klaar. Ik haalde dus mijn geliefde BERNINA L 860 overlock erbij en ging aan de slag. Volg je mee?

Image of BERNINA L 860.

BERNINA L 860

✓ One-step BERNINA luchtinrijgsysteem ✓ Eenvoudige steekkeuze via het scherm ✓ Handige vrije arm ✓ Totale steekcontrole voor perfecte naden ✓ Royaal naaioppervlak

Meer informatie

 

Benodigdheden

Bij een beginnersproject zijn niet alleen de naai-handelingen beperkt, maar liefst ook de benodigdheden. En dat is voor de Sage coltrui zeker zo. Je hebt enkel elastische stof nodig, bijvoorbeeld katoentricot of ribtricot, en naaigaren.

Ik kreeg het pakketje stof van La Maison Victor zodat ik net dezelfde coltrui kan maken als uit het magazine. Als naaigaren gebruikte ik zwarte seraflock van Mettler (voor de overlock).

De Sage coltrui maakte ik volledig met de BERNINA L860 overlock. Enkel om het labeltje te bevestigen moest ik mijn gewone naaimachine uithalen.

 

Werkbeschrijving

De werkbeschrijving voor deze coltrui kan je helemaal nalezen in het magazine of in deze blog. In beide wordt de overlock enkel gebruikt om de randen af te werken, maar om het project nog sneller te doen gaan, gebruikte ik dus enkel de L860 overlock.

Ik toon je hier wat ik anders deed dan in de werkbeschrijving van het magazine.

Naaien én afwerken tegelijk

Op de machine duid je eerst aan welke stof je gebruikt en vervolgens wat je wil doen. Bijvoorbeeld naaien én afwerken tegelijk, 2 stoflagen dus. De L860 suggereert dan automatisch de steek en instellingen: de 4-draads overlock met geïntegreerde veiligheidsnaad (=steek 1).

Bernina L860 overlock

Doe zeker eerst een test, en als de steek goed zit, ben je ready to go!

Je naait achtereenvolgens de schoudernaden, mouwkop, zij- + schoudernaden en col. Dit gaat super gemakkelijk en snel.

Bernina L860 overlock

Mouwen en zoom

Omdat ik zo in de flow zat op mijn overlock, wou ik ook de mouwen en zoom daarmee afwerken. Een lettuce hem (letterlijk vertaald sla-zoom omdat de randjes lijken op die van sla) is hiervoor ideaal en ook nog eens heel trendy.

Om die te bekomen selecteer je de 3-draads rolzoom. Dat is steek 8 op de BERNINA L860. Je past de steeklengte en differentiaaltransport aan. Respectievelijk 1,2 en 0,70 heb ik gebruikt, maar je kan hier zelf wat mee experimenteren. Vergeet tevens de machine niet op R van rolzoom te zetten en de linker draad en naald te verwijderen.

3-draads rolzoom L860

3-draads rolzoom L860

Terwijl je overlockt trek je een beetje aan de stof, op die manier krijg je het effect van de gekrulde sla. Echt, zo simpel is het!

L860

Als je rond bent, eindig je je stiksel op een draad van ongeveer 10 cm zodat je die met een stopnaald in de rolzoom kan stoppen en het einde van het stiksel gefixeerd is.

lettuce hem rolzoom

 

Ook voor gevorderde naaisters is dit een heerlijk project om te naaien. Ideaal om op automatische piloot een aantal stofjes te verwerken en meerdere Sage coltruien vanonder de naaimachine te toveren!

sage coltrui LMV

De Sage coltrui stylen

Door de bloemenprint en vele kleurtjes past deze coltrui niet zomaar bij alles uit mijn kast. Het is zelfs een uitdaging om een outfit samen te stellen om foto’s voor deze blog te maken. Heel even kom ik in de verleiding om naar de winkel te gaan en me iets nieuws aan te schaffen voor hierbij. Een paars pak bijvoorbeeld of een jeans overgooier, waren het eerste wat in me op kwam.

MAAR, dat gaat eigenlijk helemaal in tegen mijn principes van duurzaamheid in mode. In plaats van in de fast-fashion-val te trappen, duik ik dus mijn eigen kledingkast in en ga op zoek naar mogelijke combinaties.

Hieronder zie je waarmee ik op de proppen kwam. Net iets minder trendy of nieuw dan wat ik misschien zou willen, maar wel helemaal mezelf. Welke is jouw favoriet?

sage coltrui la maison victor

 

Ohja, met de restjes stof maakte ik nog een lingerie setje. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Neem dan een kijkje op mijn instagram

 

Liefs,

Clio

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: katoentricot, overlock L860, ribtricot
Benodigde producten:
BERNINA L 860
BERNINA L 860

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam