Creatieve berichten over naaien

Naaien met BERNINA B 480 voor kleindochter Noa

In dit blog lees je hoe ik samen met mijn dochter Daphne een leuk setje naai op de BERNINA B 480 voor kleindochter Noa. Vroeger heb ik heel veel kleding genaaid voor onze kinderen, vooral voor onze 2 dochters. Heerlijk vond ik dat, als ze ‘s avonds op bed lagen achter de naaimachine te kruipen en nieuwe creaties te maken. En nu heel wat jaren later vind ik het super leuk om voor kleindochter Noa van 6 jaar kleding te naaien. Mijn dochter vindt het leuk om te helpen dus als we tijd hebben maken maken we tijd vrij om voor Noa mooie dingen te maken. Zo leert Daphne ook meteen de kneepjes van het vak.Naaien met Bernina B 480 voor kleindochter Noa

Patroon voor het setje

In het blad B*Trendy had Daphne een leuk setje gevonden voor Noa, een sweater en een rokje. Ik heb bij Rijs Textilles mooie joggingstof (kleur oud mauve) en bijpassende boordstof gekocht en een hydrofiele stof die hier heel leuk goed bij past dus met deze 2 stoffen gingen we aan de slag.Naaien met Bernina B 480 voor kleindochter Noa

Daphne begon met uittekenen, ik met het knippen van de patronen. Het uittekenen en knippen vind ik zelf het minst leuke werk maar zo samen is het juist weer heel gezellig. Bakje thee erbij, muziekje aan en we maken er iets van. 

Naaien met Bernina B 480 voor kleindochter Noa

Aan de slag met BERNINA B 480

Nadat het rokje en de sweater geknipt waren, kon het naaien beginnen. Ik spelde het rokje aan elkaar en Daphne ging voor het eerst aan de slag met de BERNINA B480.

BERNINA 480

Image of BERNINA 480.

BERNINA 480

De B 480: hoge kwaliteit, buitengewoon en tegelijkertijd van een briljante eenvoud. Moderne technologie voor perfecte steken op elk materiaal.

Meer informatie

Ze vond het een verademing om met deze naaimachine te naaien. Het ging haar goed af en aan het eind van de avond waren we al een eind op weg met het rokje. 

Naaien met Bernina B 480 voor kleindochter NoaDe stof van het rokje is vrij dun en omdat ik het altijd moeilijk vind om met zo’n klokkende rand de zoom mooi te krijgen, heb ik het rokje nog een keer geknipt en genaaid. Aan de onderkant zette ik beide delen aan elkaar en boven bij de rand heb ik beide rokdelen vast genaaid, gelijk met de band van het rokje. Het enige wat nog moest gebeuren was het elastiek in de band rijgen en vastzetten. Dit doe ik nog steeds met een oude veiligheidspeld die ik nog heb uit de tijd dat de kinderen klein waren. 

De sweater

Na het rokje aan de slag met de sweater. Heel fijn op de BERNINA B 480 is steek nummer 10, de dubbele overlock. Deze steek is ideaal voor rekbare stoffen. De mouwen werden snel erin genaaid en de zijkanten van de mouwen en de panden werden dicht genaaid met steek nummer 10.

De halsboord, manchetten en band heb ik uit boordstof geknipt en deze met steek 10 vastgenaaid aan de sweater. Super handig om dezelfde kleur boordstof te hebben, dit maakt de sweater extra af. Met een gewone stiksteek heb ik alle naden doorgestikt. 

En zo heb ik in korte tijd samen met dochter Daphne een leuke set genaaid voor kleindochter Noa. Er zullen vast meer van zulke gezellige avondjes komen. Ik verheug me er al op. 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: BERNINA B480, bijpassend garen, boordstof, elastiek, hydrofiel, joggingstof, patroon, stof

Thema's met betrekking tot dit bericht ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam