Creatieve berichten over naaien

Plissé stof afwerken

Onlangs bezocht ik met mijn dochters De Stoffenknop in Merelbeke, een leuke stoffenwinkel bij ons in de buurt. Mijn dochters zagen daar prachtige plissé stoffen liggen en keken mij met puppy ogen aan om ze mee te nemen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog geen ervaring had met plissé en ik had er zelfs wat schrik voor. Ik nam ze mee naar huis en deed wat opzoekingswerk. Helaas was er weinig te vinden over het afwerken van plissé stoffen. Dan maar zelf aan de slag! Ik probeerde 3 manieren uit om plissé stof af te werken. Ik laat ze jullie alle drie zien in deze blogpost: ‘ Plissé stof afwerken ‘. Laten jullie eens weten voor welke afwerking jullie zouden gaan? 

plissé stof afwerken

Aan de slag

Drie manieren om plissé stof af te werken:

  • Knippen zonder afwerking.
  • Rolzomen met je overlock.
  • Omzomen met je naaimachine. 

Knippen zonder afwerking

Dit is eigenlijk de gemakkelijkste manier om af te werken. Toen ik de plissé stof die ik aankocht iets beter bestudeerde, zag ik dat deze eigenlijk niet uitrafelde. Je kan deze dan eigenlijk gewoon knippen op maar en zo laten.

Kijk maar…

plissé knippen

Als je de stof helemaal plat legt, ziet dat er zo uit…

plissé knippen plat

 

Gaat de stof wat rimpelen, dan heb je dit effect…

plissé geknipt rimpelen

Wat denken jullie? Zouden jullie voor deze optie gaan? Of laat ik jullie nog iets andere zien 🙂

Rolzomen met je overlock

Optie nummer twee. Eigenlijk ook echt gemakkelijk als je een overlock hebt! Eerst en vooral moet je jouw instellingen goed zetten. In een bijhorende boek die je krijgt als je een overlock koopt, staat wat je moet doen om te gaan rolzomen.

instellingen overlock

Eens je dit allemaal hebt ingesteld en je linkernaald hebt verwijderd, dan kan je gaan rolzomen.

overlock voor plissé instellen

rolzomen

Klaar? Rolzomen maar!

rolzomen maar

rolzomen

rolzomen details

Nu, dit is hoe de plissé stof eruit ziet als je een rolzoom gebruikt en de stof plot ligt…

rolzomen plissé

 

En dit je hoe de stof eruit ziet als ze wordt gerimpeld…

 

gerimpeld plissé en rolzoom

Wat denk je? Zouden jullie voor deze optie kiezen? Of laat ik jullie zien hoe je kan omzomen? 

 

Omzomen met je naaimachine

De laatste optie die ik jullie laat zien is omzomen met je naaimachine. Gewoon omzomen zoals we het kennen. Kijk maar…

plissé omzomen

 

Op je naaimachine kies je gewoon voor een rechte steek.

rechte steek

 

Stikken maar! 

Stikken maar

Zo ziet het er afgewerkt uit…

omzomen afgewerkt

Even rimpelen…

gerimpeld plissé

Nu ben ik heel benieuwd! Op welke manier zouden jullie plissé stof afwerken ? 

Ik maakte alvast een rokje voor mijn jongste dochter. Kunnen jullie het zien? Of kunnen jullie het raden? Op welke manier werkte ik de plissé stof af?

plissé rokje

leuk plissé rokje

Hebben jullie zelf een andere manier om Plissé stof af te werken? Laat het gerust weten in een reactie! 

Groetjes

Neeltje

Smospotten & Snoesjes 

 

Plissé stof afwerken

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: plissé stof
Benodigde producten:
BERNINA 740
BERNINA 740
BERNINA L 460
BERNINA L 460

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam